Sunday, April 24, 2005

24 april 2005

Aanstaande woensdagmiddag is er in de Haagse gemeenteraad een commissievergadering van de commissie Verkeer, Economie en Monumenten(VEM).

Tijdens deze vergadering van de commissie gaat er bespreking plaatsvinden van een ontwerp van een regionale nota mobiliteit.Voor dat het een ontwerp werd was er een voorontwerp regionale nota mobiliteit(rnm).

De voorzitter van de commissie is de sinds gisteren bekende Jan Schuller, althans hij is sinds gisteren bekend omdat Niek Roozenburg in zijn eposachtig interview in de Haagsche Courant naar voren heeft gebracht dat Jan Schuller het meest erge lid van de gemeenteraad is en op een heel verschrikkelijke manier ieder debat smoort.

Het is algemeen bekend dat als de PvdA fractie tegen Jan Schuller zegt je moet voor de fractie verdedigen dat twee plus twee vijf is dan doet Jan Schuller dat en dan is volgens hem twee en twee vijf al is het voor iedereen vier.

Het meest gĂȘnant was Jan Schuller eigenlijk wel toen hij zijn eigen PvdA wethouder Jetta Klijnsma moest verdedigen in zake het plaatsgevonden faillissement van de ondernemend welzijn welzijnsorganisatie.

Het was niet voor niets dat er toen democraten zesenzestig een motie van wantrouwen hebben ingediend richting de PvdA wethouder. Tegen de motie waren slechts de collegepartijen VVD PvdA en CDA waardoor ze toen en eigenlijk vanaf toen dankzij de collegepartijen wethouder is kunnen blijven.

In de wandelgangen van de gemeenteraad van Den Haag komt steeds meer naar voren dat de voorganger van de PvdA als wethouder welzijn het CDA was. De CDA welzijn wethouder had toen volgens de wandelgangen weinig bestuurlijk draagvlak maar meer maatschappelijk draagvlak en de huidige wethouder heeft volgens wandelganggeluiden een veel groter en breder bestuurlijk draagvlak maar veel minder maatschappelijk draagvlak, waardoor het niet vreemd hoeft te zijn dat er bij het CDA Den Haag de wens aanwezig is om in het volgende college een wethouder welzijn als een nieuwe wethouder van het nieuwe volgende Haagse college van burgemeester en wethouders te leveren.