Friday, April 22, 2005

22 april 2005

Morgen naar Delft alwaar een bijeenkomst gaat zijn over een samenwerking op internet gebied waardoor gemeenteraadsfracties in diverse steden onderling met elkaar in contact geraken.

Vandaag veel vraag over er wel of niet een aansluittrein tussen Den Haag en Rotterdam moet gaan komen zodat er een directe aansluiting op de treinen naar Brussel en Parijs is, dit omdat het ernaar uitziet dat de hoge snelheidstreinen naar Brussel en Parijs niet meer in Den Haag gaan stoppen.

De Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD, CDA de Politieke Partij Scheveningen (PPS) vinden het wel goed dat de VVD wethouder er geld aan wil gaan besteden. De elf van VVD, de zeven van het CDA met daarbij de drie leden van de PPS maakt samen eenentwintig .
Dat is binnen de gemeenteraad geen meerderheid want vijfenveertig zetels in de raad maakt dat er bij drieëntwintig een meerderheid is.

De andere derde collegepartij wil best eindelijk bewijzen dat ze los en duaal kan opereren immers in de onderwerpen van de wijken Schilderswijk en Marlot volgden zij klakkeloos het college waardoor de wijken met de problemen zitten opgezadeld.

In de kwestie van de treinaansluiting heeft van de Haagse arbeidersfractie een raadslid naar voren weten te brengen de aansluiting te duur vinden maar van dat raadslid is algemeen bekend dat hij vaak maar wat roept om het roepen maar als hij is uitgeroepen is hij klaar met roepen en blijft het zoals gewoonlijk vaak bij roepen maar niets doen.

Toch is er de kans aanwezig dat de fractievoorzitter van de arbeidersfractie misschien toch wel de stem van zijn fractiesecretaris gaat volgen omdat de fractievoorzitter als haan te vaak het verwijt heeft gekregen weer terug in het kippenhok te zijn.

Volgens de fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnieSGP is er een collegecrisis te verwachten als de VVD wethouder niet zijn zin gaat krijgen omdat de VVD wethouder teveel energie heeft ingezet en door het teveel aan energie hij politiek gezien zijn verlies niet kan gaan nemen.

Zondagmiddag is er een politiek café en morgen staat in krant een demasqué van het Haags Groen Links gemeenteraadslid Niek Roozenburg. Het demasqué zal de maandag daarop wel veel stof tijdens de Groen Links fractie doen opwaaien.