Wednesday, April 20, 2005

20 april 2005

Langdurigheidtoeslag.
Was gisteren het langste woord managementinformatievoorziening dan was het langste woord vandaag een stuk korter maar als langdurigheidtoeslag toch nog lang.

Verbazingwekkend was vanavond tijdens de commissievergadering Cultuur dat de cultuurwoordvoerder van de partij van de arbeid op een vraag het antwoord gaf dat wat hem betreft het noordzeejaazfestival,nou ja het northseajazzfestival,niet meer naar Den Haag hoeft terug te komen. De volgende keer dan maar ook vragen of dat een standpunt van de Haagse gemeenteraadfractie van de partij van de arbeid is of dat het een standpunt van de woordvoerder is want bij het bekend raken dat het een standpunt van de hele raadsfractie van de partij van de arbeid is kan het wel eens helemaal over en uit zijn met de gedachte dat het noordzeejazzfestival nog ooit terugkeert.

De commissievergadering is net afgelopen en in de fractiekamer klinkt vioolmuziek welk nog steeds net zo goed is en klinkt als vorige week misschien zelfs beter omdat er steeds toch nieuwe geluiden te horen zijn.

Vanochtend kwam tijdens de commissievergadering naar voren dat bij het Centraal Station in de toekomst wellicht twee perrons anders gaan worden aangelegd waardoor het in een hele verre toekomst ook mogelijk gaat worden dat alle treinen bij Centraal Station anders dan nu gaan aankomen en op die manier het Schenkviaduct en het Prins Bernhardviaduct overbodig maken.

Deze week waren er niet zoveel commissievergaderingen als doorgaands maar volgende week donderdagavond is er een gemeenteraadsvergadering, het is dan vaak zo dat in de week die aan de gemeenteraadsvergadering voorgaat er minder vergaderingen van de commissies zijn dan in de weken dat er geen gemeenteraadsvergadering is.

Morgen sluit bij Groen Links Den Haag de termijn van aanmelding voor kandidaten waarbij dan de vraag is of vrijdag dan al naar buiten gaat worden gebracht wie de kandidaten zijn en of er ook kandidaten vanuit de huidige fractie zullen zijn. Ik
het het vermoeden dat van de drie personen van de Haagse Groen Links fractie in
ieder geval een huidig vrouwelijke raadslid zich herverkiesbaar zal stellen en wie weet zelfs wel de huidige fractievoorzitter.

Daar waar afgelopen sprake van was om te kijken of de Haagse CDA gaat oppakken wat
een ander laat liggen kan naar voren worden gebracht dat zoiets gelukt is want de
Haagse CDA fractie gaat samen met Groen Links, ChristenUnie/SGP en Socialistische
Partij een sociaal maatschappelijk initiatiefvoorstel maken naar aanleiding van de vorige week ingediende aandachtsnotitie.