Monday, April 18, 2005

18 april 2005

Zoals te verwachten was heeft de trainer coach gemeenteraadslid van de Politieke Partij Scheveningen een keuze gemaakt om meer aandacht te gaan schenken aan het werken in de gemeenteraad en voor en in de Politieke Partij Scheveningen.

Dit zal hoogst waarschijnlijk met zich meebrengen dat er binnen de gemeenteraads
fractie van de Politieke Partij Scheveningen er binnenkort een nieuwe voorzitter van fractie als opvolger van Evert de Niet gaat komen waarbij dan ook wel naar voren zal komen dat de nieuwe fractievoorzitter vde nieuwe lijsttrekker van de Politieke Partij Scheveningen zal worden.

Vanavond zijn er weer de diverse fractievergaderingen van de collegepartijen. Bij het CDA is het zo druk dat men er maar voor heeft gekozen om in een grotere ruimte op de vierde etage te gaan zitten maar dit komt omdat naast de fractieleden ook de wethouders ervan en ook de bestuurders van de lokale CDA afdeling erbij aanwezig zijn.
Het kan ook zijn dat enkele CDA leden van de Provinciale Staten Zuid Holland er ook bij zijn maar dat is niet helemaal duidelijk maar de vorige keer was het wel duidelijk want toen werd de huidige CDA Provinciale Statenlid van Zuid Holland Santbergen bij een vergadering van de Haagse CDA fractie gezien.

Ook bij de fractie vergadering van Groen Links is het zodanig druk dat ze ook maar naar de vierde etage zijn uitgeweken. De reden dat het bij de Haagse Groen Links fractievergadering zo druk is komt omdat men de steunfractie op bezoek gaat krijgen en naar men zegt ook het afdelingsbestuur omdat men wil weten hoe het zit met de Groen Links Den Haag kandidaatwethouders.

Waar het vanavond voor hun doen niet druk is = bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA want daar zijn eens voor de verandering niet alle drie de wethouders bij aanwezig maar slechts twee.
Bij het aanwezig zijn van een crisis of een potentiƫle crisisdreiging zijn altijd drie wethouders aanwezig vandaag zijn het er twee dus dat is altijd meer dan een wethouder want als het goed gaat is er altijd maar slechts ene wethouder bij aanwezig dan hebben de PvdA wethouders de bekende fractiecorvee avond.Gezien dat de aanwezige wethouders Heijnen en Klijnsma zijn kan wel eens geconcludeerd worden dat het gaat over dingen met betrekking tot de velden van hun beleid.

Morgenochtend is er een commissievergadering die niet op internet te zien is maar dat komt omdat de ruimte waar de vergadering gaat plaatsvinden nog niet zodanig is aangesloten dat vanuit die ruimte vergaderingen te zien of te horen zijn.

De twee commissievergaderingen in de ochtend en de avond van woensdag overmorgen zijn wel via internet te zien maar dat komt omdat er in de vergaderzaal van de
van de gemeenteraadvergaderingen wel aansluitingen zijn die het mogelijk maken om de commissievergaderingen via internet te zien.