Thursday, April 21, 2005

21 april 2005

Gewoon er naar toe redeneren is een vaak gebruikt middel.
Met name vanuit een collegepositie is het een mogelijkheid om een voorstel aan collegezijde te houden.

Aanstaande zaterdag kan een er naar toe redeneren situatie ontstaan. Enige tijd geleden was er in de wijk in Rustenburg-Oostbroek een nieuw communicatiemiddel vanuit de gemeente met de wijk middels een burgeradvieskring. Bij deze bijeenkomst van de burgeradvieskring kwam naar voren dat bewoners van mening zijn dat er een parkeerprobleem in de wijk is.

De gemeente heeft ervan gemaakt dat dan de bewoners dan wel betaald parkeren in de wijk zullen willen hebben dus aanstaande zaterdag als dan weer de bijeenkomst is tussen de burgeradvieskring en het college zal onder meer wel naar voren komen hoe het college er naar toe gaat redeneren dat de bewoners terwijl zij het zelf niet willen betaald parkeren gaan krijgen, althans aangepraat gaan krijgen. Het college speelt aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd want de burgeradvieskring gaat in het stadhuis worden ontvangen.

Zoals te verwachten was heeft het CDA opgepakt wat door een andere collegepartij is laten liggen, het door het CDA opgepakte is zodanig opgepakt dat ze in de Haagse gemeenteraad samen met Groen Links, Socialistische Partij en de ChristenUnie
SGP een initiatiefvoorstel gaan maken over het sociaal maatschappelijk onderwerp armoedebestrijding welk de Haagse PvdA zwaar heeft laten liggen omdat ze uiteraard natuurlijk niets ondernemen wat gericht is tegen hun eigen wethouder Sociale Zaken in het college. Het CDA heeft een goede beweging gemaakt door de steun te zoeken van drie andere fracties want daardoor is het niet afhankelijk van de steun van de VVD en de PvdA.