Monday, April 25, 2005

25 april 2005

Binnen de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen(PPS) is het interview van Groen Links Den Haag gemeenteraadslid Niek Roozenburg aanleiding geweest dat ze daar vandaag over hebben gesproken, immers in de Haagsche Courant stond afgelopen zaterdag dat bij het gemeenteraadslid van Groen Links niet duidelijk is of Evert de Niet wel of niet fractievoorzitter van PPS is.

Gisteren voor aanvang van het politiek café vernomen dat het niet de CDA samen met Groen Links, de ChristenUnie en de Socialistische Partij zijn die een initiatiefvoorstel gaan maken over armoedebestrijding als hulpverlening in een sociaal maatschappelijke achterstand maar dat het CDA, Groen Links en de ChristenUnie/SGP de fracties zijn die het initiatiefvoorstel gaan maken.
In de raad komt het vaker voor dat bij SGP men SP verstaat omdat de g ertussen wegvalt. Veel mensen brengen naar voren dat de akoestiek in de gemeenteraadszaal zodanig slecht is dat veel niet goed, en daardoor een beetje onduidelijk, te verstaan is.

Vanavond zijn er weer de diverse fractievergaderingen waarbij vanavond als wel de meest bijzondere fractievergadering die van de Haagse PvdA fractie is want vandaag zijn er twee leden van de kandidatencommissie aanwezig om naar de raadsleden te luisteren en te kijken.
Dat het bezoek ergens om gaat is ook te bemerken aan de aanwezigheid van Tweede Kamer partij van de arbeid parlementariër Sharon Dijksma die sinds kort tevens ook de voorzitter van de kandidatencommissie is.Wellicht hebben de fractieleden hierdoor een voorsprong gekregen op geen fractieleden.

Zoals inmiddels redelijk bekend is heer Kaland voor het CDA lid van de gemeenteraad van Den Haag. Toen hij net langs de vergaderzaal liep waar de PvdA fractievergadering aan het plaatsvinden bracht hij naar voren dat hij als kandidatenkenner zo door het glas kon zien dat de leden van de PvdA fractie gespannen in vergadering zijn.Het kan wel kloppen wat Joost Kaland naar voren brengt omdat hij binnen het CDA op dat gebied al veel heeft meegemaakt.

Vandaag is het feest in Portugal, dit omdat het vandaag vijfentwintig april is.

Om negentien uur dertig is er zo meteen in het stadhuis een nieuw stadsgesprek in de onlangs gestarte serie van stadsgesprekken over de structuurvisie.