Tuesday, April 26, 2005

26 april 2005

Bedrijfsbesturingssysteem, grondexploitatieprojecten en voorcalculatorische dat waren ongeveer vanochtend bij de commissievergadering een beetje de langste woorden die naar voren kwamen, dit omdat ze in de stukken van de vergadering stonden.

Binnen de gemeenteraad doen tal van theorieën de ronde over wat Groen Links raadslid Niek Roozenburg heeft bewogen om een interview te geven zoals hij afgelopen zaterdag heeft gegeven. In ieder geval is vandaag, als dag van na gisteren, waarneembaar dat bij de Haagse raadsfractie van Groen Links de sfeer niet al te best is en ook waarneembaar was dat vanochtend Niek Roozenburg niet bij de commissie aanwezig was.Een realistische oorzaak van het interview kan ook worden gevonden bij de wethoudersvraag binnen de Groen Links fractie en dat er voor een tactiek is gekozen om als eerste te roepen dat er beschikbaarheid voor
een wethouderspost aanwezig is.

Bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de Socialistische Partij is men een beetje in de zorgen omdat media er naar toe aan het bellen zijn over hoe het zit met de raadsfractie van de Socialistische Partij in Leiden.

Ook zijn ze bij de Haagse raadsfractie van de SP zeer ontstemd dat er plotseling de afspraak is gewijzigd waardoor fractievertegenwoordigers toch maar niet in de te vormen commissie maatschappelijk verkenning mogen zitten terwijl er toch eerst was afgesproken dat het wel mocht.

Toen men bij het Presidium er van vernam dat de gemeenteraad toch wel van mening was dat fractievertegewoordigers in de maatschappelijke verkenning kunnen zitten heeft men daar de zaak snel teruggedraaid omdat de raadsleden die in het Presidium zitten nog steeds treuren over het feit dat door de vondst van het woord de of een en de onduidelijkheid erover iemand fractievertegewoordiger is kunnen worden omdat men niet duidelijk weet of het nu over een of de kandidatenlijst gaat.

Bij de fractie van de Haagse SP vindt men het spijtig dat het Presidium een terugdraaibesluit op basis van oud zeer heeft genomen.

Vandaag is naar buiten gekomen dat een wijk een woonwijk gaat worden. In vorige plannen ging de wijk niet een woonwijk worden maar een werk en industriewijk. Toen deze plannen er waren was een huidige commissievoorzitter wethouder.

Deze toenmalige wethouder Rob van der Laar van de VVD moest toen aftreden omdat er naar buiten was gekomen dat in zijn plannen voor de werk en industrie wijk ook woningen waren gepland en dat vond de gemeenteraad een zonde.

Zo kan weer eens blijken dat nog steeds naar buiten aan het komen is dat Rob v. der Laar toen voor niks is afgezet en dat men op basis van, zoals men het noemt, voortschrijdend inzicht toch tot een keus van woningen is gekomen.

Vanavond is er in het nieuwe stadhuis van Rijswijk een bijeenkomst over het Trekvliettracé, bij deze bijeenkomst staat een presentatie centraal van hoe men, vanuit de gemeenteraad van Rijswijk, tegen het Trekvliettracé aankijkt.

Ook is vanavond om negentien uur dertig er een nieuw stadsgesprek in de onlangs gestarte serie van stadsgesprekken over de structuurvisie. Vanavond zijn de VVD wethouders van Dijk en van Woensel bij het stadsgesprek aanwezig welk dit keer in het Statenkwartier gaat plaatsvinden, aanwezig.

Morgen in de ochtend middag en avond zijn er drie commissievergaderingen welk dan weer middels internet te zien zijn. De commissievergaderingen beginnen om negen, dertien uur dertig en negentien uur dertig.