Wednesday, April 27, 2005

27 april 2005

Ongeveer enige weken geleden heeft het nieuwe gemeenteraadslid van de democraten zesenzestig bij de gemeenteraadscommissie waar de burgemeester de hoofdportefeuillehouder van is naar voren gebracht dat hij namens zijn fractie wenste te vernemen hoe het college met de nulmeting omgaat en hoe zoiets tot stand gaat komen.

De nulmeting had betrekking tot een door de gemeenteraad in het recente verleden genomen.
Het besluit was genomen door de fracties van de VVD-PvdA-CDA en Groen Links en binnen de eerste drie fracties was in iedere fractie een persoon die tegen het besluit was waarbij dan de rest van de raad tegen was. In ieder geval waren de drie collegepartijen VVD-PvdA en CDA voor het voorstel.

Toen de burgemeester de vraag van het nieuwe raadslid kreeg over de nulmeting was hij zeer rap om de zaak door te verwijzen naar wethouder Jetta Klijnsma waardoor er in de avond in de commissie waar wethouder Klijnsma hoofdportefeuille van is door de nieuwe fractievoorzitster van de democraten zesenzestig de vraag over de nulmeting werd gesteld.

De wethouder gaf toen aan dat ze informatie ging opsturen.

De informatie die werd toegestuurd bestond uit een brief welk de zelfde brief was welk de aanleiding was voor de vragen bij de burgemeester dus daar zat niets nieuws in.

Vanochtend bij de commissie Welzijn Duurzaamheid en Ypenburg Leidschenveen(WDYL)
vroeg de bewuste fractievoorzitster van de democraten zesenzestig opnieuw naar de toegezegde brief van de wethouder waarop de wethouder naar voren bracht dat de brief aan de commissie ging worden toegezonden. Daarmee is weer voor weken geen mogelijkheid om over het onderwerp in commissieverband te spreken waarbij voor het moment te bemerken is dat de fracties die voor het besluit waren geen enkele moeite doen om het in de commissie bespreekbaar te maken waarbij dan de vraag gaat zijn hoe er bespreking gaat plaatsvinden wanneer zich de beantwoording van de vraag van de democraten zesenzestig voordoet.