Thursday, April 28, 2005

28 april 2005

Raadsvergadering is net afgelopen, merkwaardig was dat de raad zich tegen het Presidium heeft gekeerd want het Presidium had besloten om geen fractievertegenwoordigers toe te laten in de commissie maatschappelijke verkenning. De raad heeft het advies van het Presidium niet gevolgd waardoor het voorstel van het presidium is verworpen en er toch fractievertegenwoordigers in de commissie maatschappelijke aansturing. Ook kende de raadsvergadering als een agendapunt de aansturing van de decentrale welzijnsorganisaties.

De raadsvergadering was een raadsvergadering waar meer aan het plaatsvinden was buiten de vergadering dan in de vergadering want met name bij de VVD fractie is onrust ontstaan omdat ze teveel zien dat in de aanvaringen van de VVD fractievoorzitter Sander Dekker met de burgemeester de fractievoorzitter de VVD teveel het onderspit aan het delven is waardoor de burgemeester boven de VVD aan het uitkomen is terwijl de burgemeester van het CDA is.

Omdat de burgemeester van het CDA is heeft Niek Roozenburg van Groen Links hem ook de derde CDA wethouder genoemd want de burgemeester gebruikt de CDA fractie net als een PvdA wethouder de PvdA in gebruik neemt of de VVD wethouder de VVD fractie een bezoek bij een fractievergadering brengt.