Monday, May 16, 2005

16 mei 2005

Vandaag is de maandag en morgen is het dinsdag wat dan een dag is waarin de Haagse gemeenteraad weer in beweging van overleg geraakt.

De kans bestaat dat morgen menig gemeenteraadslid geconcentreerd, snel en alert zal reageren om hoogstwaarschijnlijk grensoverleggend een procesdoelstelling in te gaan.

Naast anderen is met name van Wim Pijl is als fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP te verwachten dat hij morgen naar buiten gaat brengen in het geheel niet geamuseerd te zijn aangaande de berichtgevingen die hem via de Haagsche Courant van afgelopen zaterdag hebben bereikt.
De heer Hartman is naast fractievoorzitter van de Haagse CDA gemeenteraadsfractie ook voorzitter van de gemeenteraadscommissie welk morgenochtend in vergadering gaat.

Bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de VVD is men zich aan het opmaken om te kijken hoe men daar aankijkt tegen de komst van de niet met de buurt gecommuniceerde komst van een voorziening voor opvang in de Tasmanstraat en gaat men zich hoogstwaarschijnlijk kritisch uitlaten over de werkwijze van de PvdA wethouder Klijnsma, waarbij dan de VVD samen met het CDA kunnen uitbuiten dat ze eerder niet met de niet collegefracties hebben meegestemd in een motie van wantrouwen richting wethouder Klijnsma.

Bij de besprekingen aangaande wat er toen bij Ondernemend Welzijn is geweest was er een moment dat er een motie tegen wethouder Klijnsma was welk slechts niet de steun kreeg van de raadsfracties van de VVD/PVDA/CDA waardoor de PvdA wethouder dankzij de collegepartijen vanaf toen gewoon wethouder is kunnen blijven.

Morgenavond is er een stadsdeelbijeenkomst waarbij dan een concept stadsdeelplan van het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg gaat worden besproken.

Aanstaande donderdagavond is te verwachten dat ook gemeenteraadsleden aanwezig zullen zijn bij de discussieavond van GroenLinks aangaande het Clingendaelweiland welk niet het nieuwe locatie weiland is geworden.

Afgelopen week is er veel te doen geweest aangaande schone lucht waarbij het binnen de gemeenteraad is dat schone lucht bespreking niet middels gecombineerde bespreking kan plaatsvinden maar iedere keer bijna afzonderlijk in drie commissies zijnde commissies waarin Stedelijke Ontwikkeling, Welzijn en Duurzaamheid en Verkeer en Mobiliteit naar voren komen.

Zo is er woensdag een commissievergadering waarin de milieu effect rapportage(MER) van het nieuwe Haagse centraal station in bespreking komt. Volgens vele niet collegefracties is het jammer dat dit niet in een gecombineerde vergadering van drie commissies, die met schone lucht te maken hebben, kan plaatsvinden.