Thursday, May 12, 2005

12 mei 2005

Bij de meeste fracties in de Haagse gemeenteraad is er niet veel belangstelling voor het gebeuren rondom de soortement van dievenwagen waarin de directeur van het Haags Milieucentrum moest gaan zitten om bij het bureau aan de Jan Hendrickstraat aan te komen.

Bij de Haagse CDA fractie is wel belangstelling naar het gegeven of het Milieucentrum over de kwestie van de schone lucht bijeenkomst op de hoek van de Lutherse Burgwal/Grote Marktstraat naar de rechter gaat want de heer Hartman had enige tijd geleden als voorzitter van de CDA-fractie nog gesteld dat het niet de bedoeling is dat het Haags Milieucentrum als adviesorgaan van de gemeente om wat dan ook naar de rechter gaat.

Daarmee heeft de fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van het CDA een klem op het Haags Milieucentrum gezet om geen juridische dingen tegen de gemeente te doen.

Bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP is fractievoorzitter Wim Pijl boos omdat hij door de Haagsche Courant niet voor een kopstuk uit de Haagse gemeenteraad is aangezien want de Haagsche Courant had geschreven dat de kopstukken uit de Haagse gemeenteraad dit en dat ergens van vonden maar niet wat Wim Pijl ervan vond waardoor hij niet voor een kopstuk is aangezien.

Bij de VVD fractie maakt men zich ook druk over de Haagsche Courant maar dan meer over het gegeven dat de Knipselkrant van de gemeente niet meer zo is als het voorheen was dat je ook gewoon de artikelen digitaal kon opzoeken want door een uitspraak van een hof mogen knipselkranten niet meer zijn zoals ze voorheen waren.

Morgen gaat een woordvoerder van de raadsfractie van het CDA naar buiten brengen hoe men bij de Haagse CDA raadsfractie tegen het Clingendaelvoorstel aankijkt.

De woordvoerder is nog op zoek om voor morgen het goede moment uit te kiezen zodat het goed in de krant van zaterdag komt te staan want bij geval dat de woordvoerder morgen de boodschap te laat naar buiten brengt kan het zijn dat het belangrijke Haags CDA nieuws pas dinsdag in de krant komt te staan in plaats van zaterdag want op maandag aanstaande gaan er geen kranten uitkomen.

Vanavond is er een avond debat over de Europese grondwet waarbij hoogstwaarschijnlijk inderdaad ook wel een vergunning voor aanwezig zal zijn.

De bijeenkomst van een avonddebat over de Europese grondwet is niet in een politiecel maar in de in Den Haag zeer bekende locatie Alcatraz bij de Waterspin.

De blauwe bak die in het Atrium stond om het water van de daklekkage van het Haagse
stadhuis op te vangen is weggehaald maar of er reparatie van het lek op het dak heeft plaatsgevonden is niet helemaal duidelijk.