Wednesday, May 11, 2005

11 mei 2005

Vandaag is reactie ontvangen van de bewonerscommissie Dibbetstraat en omgeving waarin de bewonerscommissie de bezwaren tegen het besluit van het college om tot sloop te laten overgaan naar voren brengen en zij ook heel goed wijzen op een gegeven dat de gemeenteraad van Den Haag zich in 2001 unaniem heeft tegen de toen voorgenomen sloop heeft uitgesproken.

Wim Pijl als voorzitter van de ChristenUnie/SGP Haagse gemeenteraadsfractie zegt nooit veel hij zegt lang maar niet veel. Gisteren had hij een veel vermeldend kort ogenblik, hij bracht naar voren dat hij geen enkele waardering kon hebben voor de manier waarop de Haagse VVD het maar niets aan het vinden is dat het college met het weilandvoorstel is gekomen en dat de VVD fractie tegen het weiland is.Wim Pijl is niet de enige die een beetje moeite heeft met het tegen van de VVD want ook de Haagse gemeenteraadsfractie van de Socialistische Partij is eigenlijk tegen de tegen van de VVD.

Bij ontvangst van door het Presidium van de Haagse gemeenterad gemaakte afspraken over vergaderingen van raadscommissies is naar voren gekomen dat enkele enkelingen twee minuten en dertig seconden spreektijd in een hele commissievergadering hebben en brengt men naar voren het staat de fracties vrij de spreektijd over de onderwerpen te verdelen wat dan kan zijn bijvoorbeeld bij een vergadering met tien agendapunten vijfentwintig seconden per onderwerp.

Vroeger was de Vrije Academie Psychopolis maar dat is later de Vrije Academie geworden. Voor de Vrije Academie zijn goede gemeentelijke berichten binnengekomen en zijn er bij de Vrije Academie, voorheen Psychopolis, veel dingen in gang gezet waardoor er in de verdere toekomst nog over vroeger kan worden gesproken.

Voor de nieuwe Haagse wethouder van kunstaangelegenheden die nog steeds uit Wassenaar naar Den Haag moet verhuizen, wat eigenlijk hartstikke niet nodig is ,zijn het leuke tijden om goed voor de Vrije Academie te zijn .

In het Atrium van het Haagse Stadhuis staat nog steeds al een groot aantal dagen een blauwe bak om het lekkende water welk van het dak van het Haagse stadhuis naar beneden valt op te vangen maar hoogstwaarschijnlijk denkt men dat het een afvalbak is en doet men omdat er toch geen regenwater invalt propjes papier afval in.

Morgenmiddag is er in beroemde Pulchri Studio aan het Lange Voorhout een verwachtbare
discussiebijeenkomst over lucht voor de provincie en stof tot nadenken waarbij dan ook de Haagse wethouder van milieuaangelegenheden aanwezig zal zijn, naar men zegt is er voor de bijeenkomst over lucht voor de provincie en stof tot nadenken een vergunning waardoor er geen kans is dat het gaat zoals het gisteren is gegaan bij een schone lucht bijeenkomst.