Tuesday, May 10, 2005

10 mei 2005

Vandaag is naar buiten gekomen dat bij de Haagse gemeenteraadsfractie van Groen Links men een beetje boos is omdat er bij de schone lucht bijeenkomst die er in de middag was geen vergunning was gevraagd.

Bij de bijeenkomst waren ongeveer twaalf mensen en kwamen acht agenten aan. Omdat men in getal twaalf was konden de acht geen aandacht aan twaalf anderen tegelijkertijd geven.

Drie kwamen in het arrestantenbusje terecht en andere kregen een bekeuring en met sommige gebeurde er niets omdat de acht de handen vol aan het schrijven waren met anderen.

Onder wie van de drie was ook de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij aanwezig maar die had reeds eerder aangegeven toch geen bewijs van wie hij is bij zich te hebben en is om die reden in het arrestantenbusje terecht gekomen. Wie bent u ,niet bij u, meekomen. Naar men zegt is hij nu enkele uren later weer buiten.

De bijeenkomst van schone lucht was ook zeer goed voor verneembaarheid. Zo viel er ook te vernemen dat in de Haagse gemeenteraad de fractievoorzitter van Groen Links Den Haag gaat worden uitgedaagd voor het lijsttrekkerschap van Groen Links Den Haag. Zijn uitdager gaat zijn een zeer bekend iemand die zich erg heeft ingezet voor het behoud van het alom zeer bekende wooncomplex de Zwarte Madonna.

Men dicht bij Groen Links Den Haag de uitdager grote kansen toe daar men een beetje van mening is dat de fractievoorzitter zich beter kan concentreren op zijn eventuele wethouders-kansen en dat hij misschien beter samen met zijn fractiegenoot Niek Roozenburg duo lijstduwer kan worden want de uitdager heeft naar men zegt te kennen gegeven fractielid en geen wethouder te willen zijn.

De vergadering van de Haagse CDA gemeenteraadsfractie samen met de fractie van het CDA in de gemeenteraad van Wassenaar is niet vandaag maar was gisteren.Daarbij was niet de hele Haagse CDA fractie aanwezig maar slecht de heer Kaland en de vice-voorzitter van de Haagse CDA fractie.

Binnen de Haagse CDA fractie is men van mening dat het niet leuk is dat de vice-voorzitter naar buiten heeft gebracht dat de Haagse CDA fractievergadering naar Wassenaar ging.