Monday, May 09, 2005

9 mei 2005

Bij een collegepartij zijn vandaag een beetje de besognes of men nog wel of niet moet komen met een platform voor discussie aangaande de door de collegepartij gewenste sloop van de woningen van de Dibbetstraat waarvan het college al tot wens van sloop is gekomen.

Bij de fractie van dezelfde collegepartij valt naar voren te brengen dat in de fractievergadering ook oud wethouder Constant Martini als lid van de kandidatencommissie aanwezig was om te kijken hoe de kandidaten in de fractie erbij zitten want na Tweede Kamerlid Sharon Dijksma is hij de tweede persoon van de kandidatencommissie.

Bij de raadsfractie van de Haagse VVD heeft men het vandaag iets makkelijker dan bij de fractie van het CDA want de VVDfractievoorzitter bracht naar voren dat hij geen vergadering in Wassenaar hoeft bij te wonen en dat een telefoontje naar zijn college in Wassenaar genoeg was.

Vandaar dat volgens de VVDfractievoorzitter het wel leuk is dat hij het in een telefoontje kan en dat de Haagse gemeenteraadsfractie van het CDA helemaal naar Wassenaar moet om samen met de fractie van het CDA in de gemeenteraad van Wassenaar te vergaderen terwijl het CDA vorig jaar al had laten weten tegen de locatie van Clingendael te zijn als nieuwe navoorhoutse locatie.

Aangaande het zaalvoetbaltoernooi van de diverse gemeenteraden is naar buiten gekomen dat er zeer grote kans is en dat de kans ook groeiende is dat de gemeenteraad van Den Haag ook meegaat doen.

Waar de afgelopen week er in Scheveningen racebootactiviteiten waren gaat men deze week ook varen maar dan in de vorm van de NorthSea Regatta waarbij Scheveningen dan een zeer centrale rol heeft want de NorthSeaRegatta gaat in Scheveningen beginnen.

Binnen de Haagse gemeenteraad zijn er in deze week geen maar in de volgende week wel commissievergaderingen.