Saturday, May 07, 2005

7 mei 2005

Er is naar voren gekomen dat ten aanzien van de vorming van het zaalvoetbalelftal van de Haagse gemeenteraad om mee te doen aan een zaalvoetbaltoernooi van een gemeenteraad in een andere stad er grote ontwikkelingen hebben plaatsgevonden.

Zo is vanuit de fractie van de Politieke Partij Scheveningen naar voren gekomen dat zij voor training gaan zorgen en bij de VVD overweegt men om van de tekkelvleugel raadslid Anne Mulder in te zetten.Binnen het college gaat men kijken of wethouder Pierre Heijnen voor een dag kan aftreden om als raadslid tegen een andere gemeenteraad te kunnen zaalvoetballen of dat hij misschien als collegelid toch wel mee kan doen want hij heeft aangegeven te willen spelen.

Zoals te verwachten was is het nieuws over de wens van het college om te komen tot sloop van woningen in de Dibbetstraat naar buiten gekomen. Het is opvallend dat voor de huidige wethouders zijn twee mede PvdA wethouders tegen de sloop waren en steun gaven aan de plannen van de bewoners en dat de huidige van drie op een rij er niet aan meewerkt.

De PvdAfractie zal ongetwijfeld klakkeloos achter de huidige wethouder gaan staan waarbij dan het rijtje van plekken waar ze voor de stad kiezen in plaats van de buurt langer en langer aan het woorden is immers na het Zwarte Madonna gebouw in
het Wijnhavenkwartier,de Schilderswijk, Marlot en Clingendael kan daar voor het moment de Dibbetstraat en omgeving aan worden toegevoegd.

Een raadslid van democraten zesenzestig bracht onlangs naar voren dat binnenkort daar ook de beroemde Vogelwijk kan worden toegevoegd omdat volgens hem de PvdAfractie geen veranderingen in de erfpacht willen zoals de fractie van democraten zesenzestig.

Op tweeëntwintig juni aanstaande gaat er binnen de commissie welzijn worden gesproken over de luchtkwaliteit en de parkeerroutes waarbij dan hoogstwaarschijnlijk zal worden gesproken over de inmiddels beroemd en beruchte weg in de Haagse binnenstad.

De CDA fractievoorzitter Hartman was tijdens een commissievergadering erg boos omdat hij van mening was dat het Haags Milieucentrum zich teveel aan richten tegen is tegen zijn CDA wethouder Ries Smits maar in tussentijd zijn voor het Haags milieucentrum ook zorgen vanuit de PvdAfractie te verwachten omdat de PvdA fractie geen zin heeft om van het Haags Milieucentrum over de ecologische waarde van het weiland van Clingendael te vernemen.