Tuesday, May 17, 2005

17 mei 2005

Bij de Puchavond van afgelopen zondag was het heel mooi om te zien welk effect er ontstaat bij het plaatsen van vele Puchbrommers samen in een ruimte. Zo was er in de stalling waar de brommers in stalling waren door de vele Puchbrommers gelijk meer de indruk van een Puchmuseum dan een Puch stalling want alle aanwezige Puchs hadden vele oude kenmerken waardoor ze eigenlijk een museale attractie waren terwijl ze slechts gestald stonden.

Vanochtend was ook veel gesprek over boosheid van een fractielid van de Politieke Partij Scheveningen in de Haagse gemeenteraad, deze is boos over wat hij afgelopen zaterdag in de Haagsche Courant heeft gelezen.

In de wandelganden bracht de heer Hartman als fractievoorzitter van de Haagse CDA fractie naar voren dat de burgemeester morgenavond bij beantwoording van rondvragen van de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij op van alles zal ingaan.

Vanmiddag is er een derde dinsdagmiddag activiteit van het Haags milieucentrum waarbij men ook zal staan bij de actie van vorige week aangaande schone lucht maar ook gaat er worden gesproken over Clingendael als non-locatie voor een verhuizing hoewel gezien de berichtgeving er geen meerderheid in de Haagse gemeenteraad is voor de locatie van Clingendael als nieuwe behuizing.

Vanavond is er in het stadsdeel Ypenburg-Leidschenveen een bijeenkomst in relatie tot een conceptstadsdeelplan 2006 voor Ypenburg-Leidschenveen. Aangaande de commissie vergadering van morgenmiddag is bericht ontvangen dat het onderwerp waarover de fracties van VVD samen met de PvdA en GroenLinks in gekissebis met wethouder Stolte willen gaan voor een tijdje uitstel heeft gekregen omdat wethouder Norder morgen niet naast wethouder Stolte kan zitten daar wethouder Norder andere bezigheden heeft.

Binnenkort gaat de Haagse CDA gemeenteraadsfractie met een digitaal middel naar buiten komen waarbij dan de CDAfractieleden digitaal gaan, naar men zegt gaat het CDA de digitale weg heel anders bewandelen dan anderen.

Het ziet er naar uit dat bij een volgende raadscommissie over welzijn er aan de agenda van die vergadering ook een onderwerp over een opvangvoorziening in de Tasmanstraat gaat worden toegevoegd maar dat is nog niet helemaal duidelijk omdat de commissievoorzitter er middels schriftelijke vragen aandacht voor heeft gevraagd.

De kans is groter dat het onderwerp niet gelijk aan de agenda van de vergadering gaat worden toegevoegd maar dat dan gaat worden besloten om het de volgende vergadering op de agenda te zetten waarbij dan ook de vraag gaat worden gesteld dat dan beantwoording van de schriftelijke vragen van de voorzitter van de commissie dan al kan hebben plaatsgevonden anders is het weken wachten op de antwoorden van de schriftelijke vragen aan de commissievoorzitter.

Wanneer de vragen van de commissie beantwoording hebben gekregen bestaat de mogelijkheid dat de antwoorden ook deel van de discussie gaan worden, bij geval van niet beantwoording van de vragen bestaat er de kans dat niet alles tegelijkertijd kan worden besproken.