Monday, June 27, 2005

27 juni 2005

Vandaag is een beetje veel in de wandelgangen te horen dat de nieuwe fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestigfractie helemaal niet tevreden is over hoe het gaat met Haags Milieucentrum en dat ze het er helemaal wel mee gehad heeft en dat ze een aanleiding heeft gevonden om naar buiten te kunnen brengen dat ze het helemaal al gehad heeft.

Zoals bekend is er in de Haagse gemeenteraad grote ontevredenheid aangaande het Milieucentrum.Dat begon al toen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie boos werd omdat men in verhuizing naar het pand aan de Groot Hertoginnenlaan ging. Daarna kwam de boosheid bij het CDA omdat het Haags Milieucentrum aan het gerechten ging beginnen naar aanleiding van schone lucht en bij de Haagse VVD is men toch al van mening dat het weinig is en veel verzet zoals bijvoorbeeld bij het automobielmuseum tegen de VVD wethouder Bruno Bruins.

Bij de Haagse GroenLinks heeft Niek Roozenburg bij herhaling naar voren gebracht dat hij zeer blij is met de plaatsgevonden overstap, van iemand van het Haags Milieucentrum, van GroenLinks naar de Haagse PvdA want daardoor is er meer vrijheid om bij GroenLinks afstand te gaan nemen van het Haags Milieucentrum.

Zo valt mogelijk te constateren dat veel gemeenteraadsleden er veel van alles bij halen om het Haags Milieucentrum moeilijk te maken waarbij misschien zelfs de gedachte is dat men van het Haags Milieucentrum wil afgeraken om het onder te brengen bij of te laten fuseren met een andere milieuorganisatie in Den Haag.

Binnen de Haagse gemeenteraad heeft PvdA gemeenteraadslid Koen Baart een digitaal bericht laten sturen om te gaan stemmen op de digitale melodie van de digitale snelweg van de oud coach van de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen. Koen Baart heeft het idee afgekeken van een zeer bekende Haagse digitale snelweg waarop een oproep is om het lied van de digitale snelweg te kiezen als beste automobiellied.

Afgelopen woensdagavond bij bespreking in de gemeenteraadscommissie waar bespreking over de voorhoutse verhuizing aan het plaatsvinden was kwam al naar voren dat er wellicht in correspondentie toch sprake was van een engels een beetje gebaseerd op engels van steenkolen. Volgens waarnemingen heeft het college de overzeese brief verkeerd gelezen maar de brief die het college zelf in het engels heeft geschreven is wellicht net zo verkeerd geschreven als dat de overzeese brief is gelezen.

In de communicatie met de gemeente worden organisaties steeds beter in het wel of niet communiceren met de gemeente en het maken van een keuze daarin. Het college maakt veel en vaak van de gelegenheid gebruik om te melden dat er vanuit buurten en wijken ergens over een in en meespraak aan het ontstaan is waardoor dan het college kan melden dat er een traject aan het ontstaan is. Vanuit het Zeeheldenkwartier is vernomen dat de bewonersorganisatie en de winkeliers hebben afgezien van overleg omdat ze tegen de komst van een voorziening in de Tasmanstraat zijn en niet de indruk willen wekken dat ze achter iets staan waar ze niet achter staan.

Aanstaande vrijdag is er naar verwachting weer een uitspraak over de Zwarte Madonna en aanstaande zaterdag is er aan de kust van Scheveningen om eenentwintig uur een concert aan de zee, het concert aan zee is de laatste jaren een terugkerend concert met ieder jaar andere vormen van muziek.