Sunday, June 19, 2005

19 juni 2005

Voor de Haagse gemeenteraad is herkauwen van verleden geen hongerstillend middel wellicht dat het daardoor voor de komende week vrij moeilijk zal zijn om vanuit wat eerder is geweest verder te kijken.

Zo was er vanuit het college vorige week vanuit zowel wethouder Bruins als wethouder Stolte te vernemen dat het college van mening is dat slechts op stofzuigers garantie is af te geven waarop VVD raadslid Rob van de Laar naar voren bracht dat zelfs garanties op stofzuigers niet altijd goed zijn.

Wanneer twee wethouders op afzonderlijke momenten naar voren brengen dat slechts op stofzuigers garanties valt te geven kan duidelijk worden dat er binnen het college een afspraak is gemaakt om een beeld naar voren te brengen dat het college van mening is dat slechts op stofzuigers garanties zijn te geven.

Afgelopen week was er in een commissie bespreking warbij wethouder van Woensel veel naar voren bracht. Hij bracht ook naar voren dat hij inderdaad recentelijk een gesprek had gehad met de winkeliersvereniging in het Zeeheldenkwartier en dat daar inderdaad ook was gesproken over de Tasmanstraat.

Op de vraag hoe zijn bevindingen als wethouder economie en personeel waren ten opzichte van wensen van welzijn wethouder Klijnsma was de wethouder economie en personeel niet van plan een inkijk daarin te geven waardoor niet erg duidelijk is geworden hoe de twee wethouders vanuit hun invalshoek erin staan.

Volgende week vrijdag is er in het bekende Eschermuseum een bijeenkomst waarbij dan de cultuurprijs van Den Haag tweeduizendvijf gaat worden uitgereikt waarbij dan naar voren kan worden gebracht dat het Eschermuseum vlak in de buurt van buurtschap tweeduizendvijf is.

De komende week gaat ook met zich meebrengen een discussie over de vorm van vergadering van de gemeenteraad aanstaande donderdag omdat men van mening dat er teveel op de agenda van de vergadering staat maar op zich is dat niet iets nieuws want bij de laatste vergadering voor de zomer zet het college altijd veel besluiten ter besluitvorming op de agenda van de gemeenteraadsvergadering.