Friday, June 24, 2005

24 juni 2005

Vandaag is er in de wandelgangen veel bespreking over de beweging van oud CDA gemeenteraadslid Titia Lont en wat haar heeft bewogen. Vanuit de Haagse CDAfractie zegt men dat wellicht de CDAfractie in Wieringen gaat vragen hoe het allemaal kan dat de burgemeester van Wieringen een CDA orakel is geworden.

Voor de Haagse PvdA wethouder Norder is het er vreemd uit komen te zien want Haags VVDgemeenteraadslid Thessa Oosterholt heeft naar voren gebracht dat afgelopen week mensen die niet willen melden wie ze zijn naar buiten hebben gebracht dat de wethouder een neponderzoek heeft laten verrichten.

Volgens Thessa Oosterholt is dat een teken dat men het eigenlijk wel heeft gezien met wethouder Norder want volgens haar is hij in het college te hebzuchtig en is alles daar, zoals zij het omschrijft, voor Bassie en dat isin de gemeenteraad niet goed. Ook is het inderdaad opvallend dat wethouder Norder in een zaterdag Haagsche Courant maar liefst een hele pagina wist te halen en dat is volgens Thessa Oosterholt ook geen goed teken.

Afgelopen week was het voor de Haagse PvdAfractie een beetje een verschijningsweek want bij de Haagse PvdA gaan eerst de fractieleden op gesprek bij de kandidatencommissie die deze week onder leiding van Constant Martini was omdat de kandidatencommissievoorzitter Sharon Dijksma er niet bij was.

Zo kon het gebeuren dat afgelopen week, onder meer, de wethouders Norder en Klijnsma voor de commissie moesten komen en ook onder meer raadsleden Tinneke van Nimwegen en Koen Baart. Henk Kool bracht naar voren dat hij deze week maar het gesprek had afgezegd om de commissie een beetje te laten wachten want gelijk verschijnen als de commissie roept had Henk Kool geen zin in, hij heeft de voorkeur om de commissie een tijdje te laten wachten.

Bij de Haagse VVD is men een beetje vreemd aan het aankijken dat wethouder van Dijk ook voor de volgende keer in Den Haag wil blijven omdat velen de indruk hebben dat ze toch liever in Wassenaar was blijven wonen.

Volgende week is er op dinsdagavond een stadsdeelcommissievergadering van stadsdeelcommissie Haagse Hout en op donderdag is er een gecombineerde commissievergadering van de commissies Stedelijke ontwikkeling, Wonen en Binnenstad en de commissie Middelen,Stadsbeheer, Sport en Scheveningen.

Bij de gecombineerde commissievergadering gaat er sprake zijn over het thema het verdedigen van de kust tegen het zeewater.