Friday, June 17, 2005

17 juni 2005

Het beeld van het beeld is niet meer helemaal het beeld van het beeld althans niet op digitaal vlak want er blijkt een grote storing te zijn in het niet kunnen uitzenden van commissievergaderingen middels de digitale gemeentelijke weg.

Toen wethouder Hilhorst in de Haagse gemeenteraad naar voren bracht dat hij van plan was de Zwarte Madonna van architect Carel Weeber te willen slopen had hij tegelijkertijd ook het idee om in de Rivierenbuurt de welbekende Azivoflat te laten slopen. Doordat er grote weerstand tegen de sloop van de Zwarte Madonna was heeft hij toen maar gelijk dat plan ingetrokken.

Nu later is Marieke Bolle als Haags PvdA gemeenteraadslid van alle kanten aan het proberen om in relatie tot iets in de Rivierenbuurt in tweeduizendtien maar steeds het onderwerp Azivoflat naar voren te schuiven waarbij in de Haagse gemeenteraad duidelijk aan het worden is dat de PvdA op de koers van het slopen van de Azivoflat aan het afstevenen is.

Aanstaande dinsdag gaat de fractie van de Politieke Partij Scheveningen een realistisch en moedig plan naar buiten brengen waarover naar buiten kan worden gebracht dat het een opzienbarend, gewaagd en verrassend is. Bij een onderdeel van wat de fractie van de Politieke Partij Scheveningen van plan is zit zelfs ook een onderdeel wat van oud wethouder Bas Verkerk nog een grote wens was.

Het inmiddels bekende het eerste en grootste voetbaltoernooi van gemeenteraden, in de havenstad, op vierentwintig september aanstaande begint gestalte te krijgen en zijn de deelnemers bekend waarbij het in alfabetische volgorde gaat om de steden Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Groningen ,Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Doordat CDA wethouder Stolte voor het einde van de aanstaande zomer geen burgemeester in Venlo is kunnen worden, in plaats van de aldaar waarnemend PvdA burgemeester Mans, zit de Haagse CDA gemeenteraadsfractie een beetje in de put want dan had men voor de zomer iemand anders kunnen hebben ingezet, thans gaan de voor het einde van de zomerplannen van de Haagse CDAraadsfractie niet door.

Afgelopen week was de oude fractievoorzitter van de Haagse deezesenzestig in krant in relatie tot zuinige energie en zijn nieuwe organisatie in de Haagsche Courant.

Ook is de afgelopen week duidelijk geworden dat het beeld van wethouder Heijnen als politiek aanvoerder van de Haagse PvdA anders is geworden waarbij waarschijnlijk wethouder Norder ,zijn concurrent om het politieke aanvoerderschap, zeer tevreden is en ook wellicht zelfs Henk Kool maar die dan vanuit de invalshoek dat hij van mening is dat het politieke aanvoerdersschap bij de fractie hoort te zijn en niet bij een wethouder.

Zoals te verwachten was is deze week weinig tot geen beweging in de digitale weg van de Haagse PvdA gekomen waarbij aldaar naar voren aan het komen is dat het daar anders is geworden waarbij dan opvallend is dat men aldaar vanuit het digitale beheer weinig tot geen informerende mening heeft van hoe gaat.

Morgenmiddag is er in de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten een modeshow van studenten die afstuderen in de studierichting textiel en mode.

Volgende week donderdag gaat de Haagse gemeenteraadsvergadering in de middag aanvangen wat dan eerder is dan doorgaands. Omdat de vergadering anders is dan doorgaands heeft de burgemeester de fractievoorzitters een uitnodiging gestuurd waarbij dan al het fractievoorzitteroverleg aanstaande maandag in plaats van de donderdag gaat zijn.