Thursday, June 23, 2005

23 juni 2005

Conform verwachting heeft het CDA in Den Haag oud fractievoorzitter Michel Santbergen naar voren geschoven als kandidaat lijsttrekker dit nadat een tijdje in de Provinciale Staten Zuid Holland te zijn geweest. De verwachting was al een hele tijd aanwezig omdat Michel Santbergen regelmatig in het Haagse stadhuis was te zien vanuit een Provinciale Staten Zuid-Holland verband. Zo was er enige tijd geleden een opiniestuk in de Haagsche Courant verschenen welk hij samen met leden van de Haagse CDA gemeenteraadsfractie heeft geschreven naar aanleiding van wegenkundige verbanden tussen stad en provincie en ook was waarneembaar dat naast Michel Santbergen ook Michelle Santbergen in het Haagse Stadhuis circuleerde.

Ook is te verwachten dat Michel Santbergen CDA wethouderskandidaat is waarbij er dan vanuit zijn provinciale verbanning er een mogelijkheid is om tot toetreding van het Haags College van Burgemeester en Wethouders te geraken.

Vanmiddag bij de burgemeester op de kamer tijdens het fractievoorzittersoverleg deed zich het vreemde voor dat de burgemeester opeens de griffier begon af te snauwen waarbij de fractievoorzitters dat uiterst merkwaardig vonden en de burgemeester er maar snel het zwijgen toe deed want hij had plotseling door dat hij zich iets liet ontvallen wat hij beter niet had kunnen doen, te vermoeden valt dat hij dat soort dingen voortaan achter de schuifdeuren gaat doen.

Vanavond is in de gemeenteraad veel te doen om oud CDA gemeenteraadslid Titia Lont die thans in Wieringem in Noord-Holland burgemeester is. Zij is zwaar tegen het aanstaande lijsttrekkerschap van Michel Santbergen en zal morgen daarover ook in de Haagsche Courant te lezen zijn.

De gemeenteraadsvergadering is gegaan zoals te verwachten was waarbij er geen onverwachte ontwikkelingen waren omdat de collegepartijen VVD-PvdA-CDA voor hun onverwachte en nieuwe ontwikkelingen aan het tegenhouden waren maar ondanks alles wat besproken is werd toch het meest gesproken over de inbreng van Titia Lont waarbij wellicht omdat het in de context van de gemeenteraad is vragen vele gemeenteraadsleden hoe Titia Lont het naar voren had gebracht wanneer ze nog in de Haagse gemeenteraad aanwezig was geweest.