Saturday, June 25, 2005

25 juni 2005

Bij de Haagse gemeenteraadsfractie van het CDA begint men zich op vele vlakken zorgen te maken over wat er allemaal op verschillende vlakken aan het gebeuren is. Zo is er door de toestanden rondom Michel Santbergen ook sprake van een volgende fractievoorzitter na de huidige fractievoorzitter CDA Hartman.

Op papier is er thans een vice fractievoorzitter, soms gaat het dan plaatsvinden dat een vice voorzitter later dan een voorzitter gaat worden maar binnen de CDAfractie is het inmiddels doorgedrongen dat de huidige vice fractievoorzitter teveel een Jetta Klijnsma effect begint te krijgen. Voor de Haagse CDAfractie is het heel vervelend om een fractievoorzitter te hebben waarvan dan gezegd gaat worden dat het een soort Jetta Klijnsma is maar dan van het CDA. In de Haagse gemeenteraad is het een beetje jargontaal om het te hebben over Jetta Klijnsma effect want dat staat een beetje gelijk aan veel naar buiten glimlachen en zwaaien maar in feite weinig tot niets doen

Ten aanzien van het Wieringse orakel van CDA heeft de Haagse CDA vice fractievoorzittter een hele afstand van het orakel genomen en heeft de vice fractievoorzitter zich in een soortgelijke positie geplaatst als de fractievoorzitter van de Haagse Pvdagemeenteraadsfractie maar dan op een ander vlak immers beide hebben samen gemeen dat ze iets niet meer gaan doen want de vice fractievoorzitter van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie gaat geen woorden meer besteden aan Titia Lont als het orakel en Henk Kool gaat niet meer digitaal communiceren. Zo laten beiden iets na wat ze gewoon hadden kunnen doen.

Morgenmiddag is naast Parkpop ook een tentoonstelling aan het Noordeinde aangaande Noordeinde in Beeld.

Bij de radio kan het wel soms ontstaan dat de verbindingen studio en locatie elkaar niet kunnen verstaan en komt er uit de studio de vraag is het leuk daar daarna komt er vanuit de locatie het antwoord het is erg druk hier waardoor waarneembaar is dat vanuit de locatie de studio niet te horen is maar dat de sterverslaggever van de radio ter plaatse maar denkt de vraag zal wel zijn of het hier druk is terwijl de vraag gewoon was is het daar leuk.

Ook afgelopen week heeft laten zien dat de digitale snelweg van de Haagse PvdA iets weg heeft van een hele krampachtige stilte waarbij uiteraard een digitale PvdA reflectie van hoe men de digitale stilte aan het ervaren is aan alle kanten aan het ontbreken is.

Op zich is het niet vreemd dat waar over van alles evaluaties aanwezig zijn dat er geen evaluatie aan het plaatsvinden is van hoe het digitaal bij de Haagse PvdA aan het gaan is immers wie de afgelopen week de digitale snelweg van de Haagse PvdA heeft gevolgd heeft kunnen constateren dat er sneller onderwerpen op worden geplaatst dan dat er reacties op aan het plaatsvinden zijn en dat is toch wel eens anders geweest bij de Haagse digitale PvdA.

Het verschil van de Haagse digitale PvdAfractie weg met andere fracties is erg groot want immers de Haagse PvdA heeft er op een moment een soort open huis van gemaakt maar toen er teveel bewoners waren ging het huis maar dicht en andere collegefracties van de VVD en CDA zijn niet op de manier van een open huis de digitale weg op gegaan.

Daar waar het rustig is en altijd rustig is geweest vallen verschillen niet op maar daar waar het druk is geweest en plotseling stil is er opvallendheid waar te nemen, wellicht mede daardoor dat in wandelgangen de laatste tijden de Haagse PvdA digitale weg zo opvallend aan het woorden is dat er veel over gesproken aan het woorden is want vooral bij de fractiekamers van de VVD en het CDA is veel leedvermaak over de digitale PvdAweg waar te nemen. Wie weet komt men bij de digitale snelweg van Haagse PvdA in de loop van de komende week wel met een analyse van hoe men aankijkt naar de plaatsgevonden digitale veranderingen en de reacties daarop.

Afgelopen week heeft ook naar voren gebracht dat Henk Kool , als fractievoorzitter van de Haagse PvdAfractie, van zijn digitale stilte een onderwerp heeft gemaakt om zich ten aanzien van een lijsttrekkerschap te onderscheiden van anderen binnen zijn omgeving omdat er anderen er anders tegen aankijken dan Henk Kool zelf maar dat is juist weer goed voor Henk Kool omdat hij zich moet onderscheiden van anderen zodat hij over unieke dingen beschikt die anderen weer niet hebben.