Saturday, June 18, 2005

18 juni 2005

Voor Johan Chandoe is het wel spijtig dat in mediaopzicht het aanstaande vertrek van wethouder Stolte meer aandacht aan het trekken is dan het aanstaande vertrek uit de gemeenteraad door Johan Chandoe van de PvdAgemeenteraadsfractie dit daar het bekend is dat men bij de Haagse PvdA geen zin meer heeft in na zoveel keer nog een keer Johan Chandoe voor de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA.

Het verhaal dat Johan Chandoe voor de Haagse PvdA de volgende keer geen kandidaat meer kan zijn is veel spannender dan het vertrek van CDAwethouder Stolte want daar is het verhaal slechts van dat hij voor het einde van de zomer geen burgemeester in Venlo kan worden.

De komende week gaat een beetje een rol worden weggelegd voor de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen omdat aanstaande dinsdag er vanuit deze fractie een presentatie in de Haagse gemeenteraadszaal gaat plaatsvinden.

De rol van de fractie van de Politieke Partij Scheveningen (PPS) gaat deze week ook naar voren komen in relatie tot commissievergaderingen waarbij men vorige week niet aanwezig was. Zo was de fractie van de PPS afgelopen week niet aanwezig bij de hoorzitting over het aanstaande museum in Reigersbergen en ook niet bij de commissievergadering waarin de problemen van wethouder Heijnen naar voren kwam.

In deze commissie is de woordvoerder van de PPS zelf ook onderwijzer waardoor de PPS een goede en nabije inkijk in onderwijs heeft en daardoor kan inzien dat wethouder Heijnen de nodige steken heeft laten vallen, iets wat wethouder Heijnen van zichzelf ook al naar voren heeft gebracht.

Afgelopen week zijn sommige commissieleden van de commissie Welzijn op werkbezoek geweest bij een pand in de Stationbuurt aan de Zieken. Bij het werkbezoek waren sommige commissieleden wel aanwezig en anderen niet. De commissieleden die daar waren wezen kijken kwamen terug met grote berichten van waar de buizen op het dak voor nodig waren.

Dat was wel merkwaardig want op het moment dat er twee buizen op het dak waren en aan de wethouder tijdens de commissievergadering middels een rondvraag werd gevraagd waar de twee buizen voor nodig waren zij van niets wist en moest gaan opzoeken waar het over ging. In de commissie is zij nooit met het antwoord gekomen behalve dat zij toen melding maakte dat zij nergens van wist. Zo valt te concluderen dat zij eigenlijk nooit heeft geweten dat er op een bepaald moment twee buizen op het dak zaten waarvan het inmiddels zo is geworden dat er inmiddels maar een enkele buis is geworden.

Aangaande de aanstaande locatie in de Tasmanstraat is naar buiten gekomen dat er inmiddels gewerkt gaat worden aan de komst van een begeleidingscommissie waarbij dan de opvallend vraag aan het worden is welk oud gemeenteraadslid dan de voorzitter ervan gaat worden immers er in de begeleidingscommissies is veel te bemerken dat voorzitters van begeleidingscommissies bij voorkeur oud gemeenteraadsleden zijn.

In de Bloemenbuurt was er een oud raadslid van deezestig , in de Stationsbuurt een oud VVD raadslid en in de Schilderswijk het CDA.

Te verwachten is dat wellicht dan in de Zeeheldenkwartier er een kans is voor het oud Haags GroenLinks gemeenteraadslid Ria Sikkes want zij was toen ernstig teleurgesteld dat zij in de Stationsbuurt geen voorzitter van de begeleidingscommissie had kunnen worden. Gezien de wens van de Haagse GroenLinks om in Den Haag in het volgende college te willen zitten hoeft het niet vreemd te zijn dat zij dit toegeschoven gaan krijgen.

Bij de Haagse GroenLinks zijn ze niet tevreden omdat er ergens digitaal was te lezen dat iemand van mening was dat Den Haag het goed deed in vertegenwoordigingen waarbij dan melding werd gemaakt dat de burgemeester vanuit het CDA in het VNG zit, wethouder Stolte van het CDA zit ergens ook goed in en ook de gemeentesecretaris zit ergens in en ook de Griffier zit in belangrijke positie bij de landelijke vereniging van griffiers.

Bij het laatste zat voor de Haagse Groenlinksfractie iets in de mededeling wat men niet liever niet ziet want men wil niet graag aandacht op de Griffier van de Haagse gemeenteraad plaatsen omdat deze van GroenLinks is.

De Haagse fractie gemeenteraadsfractie van GroenLinks wil liever niet dat daar de aandacht op is gericht want het is onderdeel van de strategie van GroenLinks richting positie in het aanstaande college daar het volgens de college partijen VVD/PvdA/CDA goed is dat zij niet middels de functie van griffier aanspreekbaar zijn.

In de Tweede Kamer is dit anders want daar is de functie van griffier in handen van het CDA. Daar is de griffier de oud fractievoorzitter van het CDA in de Haagse gemeenteraad waarbij dan de vraag is of haar man, de welbekende oud Tweede Kamerlid Biesheuvel, een rol in de opvolging van wethouder Stolte gaat spelen.

Dit dan in plaats van de veelgenoemde Tweede Kamerlid van der Camp waarvan naar voren komt dat hij in feite geen kandidaat is voor de gemeenteraad maar een wellichte afleiding voor de aanstaande positie van oud Tweede Kamerlid Biesheuvel.

Niet morgen maar volgende week zondag is er in het Zuiderpark weer Parkpop en aanstaande woensdag gaat in het Zeeheldenkwartier weer het Zeeheldenfestival van start waarbij het zeer vermeldenswaardig is dat het gaat om het jubileum van de vijfentwintigste keer dat het Zeeheldenfestival gaat plaatsvinden.