Tuesday, June 21, 2005

21 juni 2005

Vanavond gaat het tweede deel van de commissievergadering plaatsvinden waarbij verdere bespreking zal plaatsvinden aangaande wat eerder over onderwijs wethouder Heijnen is besproken.

Het ziet ernaar uit dat Pierre Heijnen geen gevolgen hoeft te gaan trekken naar aanleiding van hoe hij ermee is omgegaan want gisteren waren de fractievergaderingen van de collegefracties VVD-PvdA-CDA.

Bij de Haagse gemeenteraadsfractie van het CDA was men er snel uit en heeft de woordvoerder laten weten dat het CDA niet tegen de wethouder gaat zijn.

Bij de fractievergadering van de VVD was te zien dat de woordvoerster haar verhaal met brede gebaren kracht aan het bij zitten was maar dat onder meer wethouder Bruno Bruins een beetje verveeld zat te kijken. Dat het allemaal te zien was komt omdat de fractievergaderingen van zowel de PvdA als de VVD in een ruimte met glas plaatsvinden waardoor door het glas heen te kijken is.

Bij de fractievergadering van de PvdA zag het er in tegenstelling tot bij de VVD wel allemaal ontspannen uit en viel te constateren dat wethouders Klijnsma en Heijnen weer eens non- dualistisch bij de fractievergadering aanwezig waren wat wel weer verklaarbaar is omdat ze deze week in de commissies allebei veel naar voren moeten brengen waarbij dan donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering men tot een afsluiting gaat komen van vele dingen want bij de gemeenteraadsvergadering van aanstaande donderdag is er sprake van vele dingen op de agenda te zetten om in een vergadering veel te kunnen afsluiten.

Volgens ondermeer Wim Pijl de fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP is er sprake van een strategie van het college om ter besluitvorming veel op de agenda te plaatsen.

Bij de fractievergadering van de VVD waren alle drie de VVD wethouders aanwezig om te vernemen hoe de VVDfractie tegen PvdAwethouder Heijnen aankijkt.

Op zich was ten aanzien van wethouder Heijnen gisteren de vergadering van de fractie van de VVD overbodig omdat in de middag de fractievoorzitters van de VVD en de PvdA elkaar al in een gesprek hadden ontmoet en de positie van wethouder Heijnen hebben doorsproken, dus eigenlijk voordat de fractievergadering van de VVD aanvang nam wist de fractievoorzitter van de VVD al hoe hij de PvdA steun heeft toegezegd.

Bij de fractievergadering van het CDA was CDA wethouder Smits aanwezig maar wethouder Stolte niet want die hoeft sinds dat hij zijn aanstaande niet terugkeer heeft aangekondigd de fractievergaderingen niet meer te volgen want in de gemeenteraad is het een beetje zo dat een wethouder die zijn spoedig vertrek heeft aangekondigd eigenlijk al buiten functie is.

Vanmiddag gaat de fractie van de Politieke Partij Scheveningen hun plannen over de Scheveningse Haven naar buiten brengen waarbij zij daarover een presentatie gaan geven en vanavond is er aan de Scheveningse Haven een bijeenkomst van de Haagse Koepel waarbij dan ook de fractie van de Politieke Partij Scheveningen aanwezig gaat zijn om een verdere toelichting te geven op de plannen welk zij vanmiddag naar buiten gaan brengen.