Thursday, June 30, 2005

30 juni 2005

Vanavond bij de commissievergadering waarin een werkbespreking heeft plaatsgevonden aangaande de kustverdediging is naar voren dat het niet zozeer ging om het verdedigen van de kust maar om het versterken van de zeewering voor de kust.

Bij de bespreking is naar voren gekomen dat onlangs is vastgesteld dat de Keizerstraat aan de Scheveningse kust een zwakke schakel is waardoor er automatisch nieuwe plannen ontstaan bij het gedeelte van de Keizerstraat aan de Scheveningse kust. Vanuit het college waren bij de werkbespreking aanwezig wethouders Norder van de PvdA en wethouder Stolte van het CDA waarbij wethouder Norder dan over bouwen gaat en wethouder Stolte over Scheveningen gaat.

De plannen aangaande het versterken van de zeewering voor de kust gaan, zoals vanavond naar voren is gekomen, worden uitgevoerd tussen de periode tweeduizendzeven en tweeduizendtwintig waarbij dan volgens het college er in tweeduizendtien een nieuwe boulevard aan de Scheveningse kust gaat ontstaan.

In wat gisterenavond speelde was er een overlap naar vandaag want gisteren was er in het Badhotel de bijeenkomst van de Haagse CDA waarbij Michel Santbergen een uitermate brede steun kreeg ,naar men zegt op drie mensen na, voor zijn lijsttrekkerschap.

Na de bijeenkomst van het CDA bleek uit de aldaar wandelgangen dat de enige die het een beetje tegen Michel Santbergen kan opnemen de heer Biesheuvel is dit als man van oud gemeenteraadslid mevr Biesheuvel.

Titia Lont was gisteren niet uit Wieringen overgekomen om het door haar gemaakte punt te maken en naar men zegt blijft zij gewoon burgemeester in Wieringen.

Wie vandaag wel te zien was bij de werkbijeenkomst was Michel Santbergen zelf waardoor er misschien wel de conclusie kan worden getrokken dat hij kwam kijken omdat hij een kandidaat opvolger is voor wethouder Stolte maar dat mag hij nog niet naar voren brengen.

Naar gemeenteraadsleden die hem goedenavond kwamen wensen maakte hij de opmerking dat hij bij de werkbespreking kwam omdat hij in de functie van lid van de Provinciale Staten Zuid-Holland zich ook bezig aan het houden is met het versterken van de zeewering voor de kust maar om de werkbijeenkomst te volgen had hij ook naar de digitale gemeentelijke weg kunnen kijken want de werkbijeenkomst van de commissie was ook digitaal te volgen.

Aanstaande zaterdag is er om half drie in de middag aan het Groenewegje het festival 101 jaar Binnenhavens waarbij vele binnenhavenschepen te zien zullen zijn.