Friday, July 01, 2005

1 juli 2005

Binnen de Haagse gemeenteraad is het bericht aangaande de aanstaande plaatsvindende sloop van het Schenkviaduct ontvangen, onlangs kwam vorige week ook ter sprake de zeer bekende fietstunnel onder het Schenkviaduct waarbij naar voren is gekomen dat er binnen enkele tijd een verbetering door verbouwingen eraan gaat ontstaan.

Gisteren was Wim Pijl als fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP zeer blij dat in de Haagche Courant was te lezen dat hij de lijstrekker is geworden en dat mevr Vogel op de tweede plek staat.

Hij was blij want in de wandelgangen was al een hele tijd bekend dat hij lijsttrekker ging worden maar het mocht van Wim Pijl nog niet in de krant staan voordat er een bericht van hem aan de Haagsche Courant was verstuurd want anders had men voordat men het wist in de krant kunnen lezen dat hij lijsttrekker ging worden.

De naar buitenkomst van het nieuws aangaande Wim Pijl als lijstrekker heeft samengevallen met het gegeven van het op dezelfde dag als gisteren naar buitenkomen van het nieuws dat bij de Haagse CDA Michel Santbergen als lijstrekker naar buiten is gekomen.

Binnen de Haagse CDA gemeenteraadsfractie heeft de fractiesecretaris voor haar doen ongekend fel uitgehaald naar haar oude fractiegenote Titia Lont en de door haar vanuit Wieringen naar voren gebrachte mening.

Morgen is er de Dag van Architectuur waarbij dan in Den Haag vele gebouwen open zijn zodat ze van binnen kunnen worden bekeken. Tussen deze gebouwen is ook het nutshuis welk na verbouwing een gebouw is geworden waar vele maatschappelijke groepen plaats in hebben kunnen vinden waarbij dan er een nieuwe mogelijkheid voor het gebouw is ontstaan.

Binnen het gebouw zijn veel maatschappelijke activiteiten want er is voor gekozen om wanneer een maatschappelijke organisatie in het pand is dat dan bijvoorbeeld discussieavonden ook in het pand plaatsvinden waardoor veel mensen het pand leren kennen.
Voorheen was het vaak zo dat maatschappelijke organisaties vanuit een pand een discussieavond organiseren waarna dan de discussieavond in een ander pand gaat plaatsvinden maar in het nieuwe pand is er de mogelijkheid om in het pand een activiteit te organiseren en een activiteit dan ter plaatse uit te voeren.

Afgelopen week heeft Pierre Heijnen als wethouder van onderwijsaangelegenheden een digitale verklaring verstuurd waarin hij antwoord geeft op volgens hem veel gestelde vragen over onderwijs.

Ondanks zijn verklaring is in relatie tot zijn wethouderschap heeft Ageeth van den Heuvel in haar woordvoering aangaande onderwijsaangelegenheden gisteren naar voren gebracht dat volgens de VVD fractie het geen nut had om PvdA wethouder Heijnen te laten aftreden want dan was voor de Haagse VVD gemeenteraadsfractie de vraag geweest wat het VVD alternatief was geweest en hoe de VVDgemeenteraadsfractie zelf onderdeel van het alternatief had moeten zijn door niets te veranderen hoefde de VVD ook nergens over na te denken waarbij het dan een beetje een variant lijkt op de recentelijke uitspraak van de CDA fractievoorzitter Hartman waarbij hij naar voren bracht dat de Haagse CDA gemeenteraadsfractie voor was omdat tegen niet helpt.