Saturday, July 02, 2005

2 juli 2005

Vandaag gaat in het landschap van Frankrijk de jaarlijkse wielerronde aanvangen en aanstaande woensdag gaat bekend worden in welke stad de olympische spelen van tweeduizendtwaalf gaan plaatsvinden.De kanshebbende continentale steden zijn in alfabetische volgorde Londen, Madrid, Moskou en Parijs.

Enige tijd geleden heeft wethouder Stolte vanuit zijn sportieve wethouderschap naar voren gebracht dat mocht het Londen of Parijs gaan worden er ook wellicht een mogelijkheid voor Den Haag is om iets in een samenwerkingsverband mee te gaan doen.

Afgelopen week heeft naar voren gebracht dat er middels de digitale weg van de Haagse PvdA geen informatie is te lezen over hun suggesties ten aanzien van een muziekkeuze naar de eerste plaats en nachtelijke burgemeester. Wel was er een kleine aanbeveling om muziek welk deze middag uit het brits hoofdstedelijk park komt te bekijken, met name vanuit de hergroepering van de bekende groep die veel in de pink heeft.

Bij de digitaalheid van de Haagse CDA is naar voren gekomen men opnieuw aan het college van Burgemeester en Wethouders vragen heeft gevraagd aangaande plannen in het Zeeheldenkwartier. Op zich is dit een blijvende merkwaardigheid van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie want de vorige keer werden de CDA vragen ingediend door de commissievoorzitter van de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn, Duurzaamheid, Leidschenveen en Ypenburg(WDLY).

Binnen de commissie was daarover commentaar naar voren gekomen dat het niet aan de commissievoorzitter is om schriftelijke vragen naar voren te brengen over een onderwerp die door haar in voorzitting is. Haar smoes was toen dat er niemand van haar fractie aanwezig was en dat zij het als fractiesecretaris had moeten doen. Bij de recentelijke schriftelijke vragen over het onderwerp staat weer haar naam eronder maar dit keer samen met haar fractiegenote Doll.

Het is merkwaardig te noemen dat binnen de commissie er vaak de vraag is om bespreking maar dat dan de commissievoorzitter zich in vele bochten moet wringen om niet tot bespreking en agendering te komen. Ook aan de recentelijke door het CDA naar voren gebrachte motie zit veel vreemds zoveel zelfs dat onder meer de Haagse PvdA gemeenteraadsfractie er niet mee heeft ingestemd waardoor duidelijk is dat binnen de collegepartijen de VVD en het CDA een andere weg aan het bewandelen zijn dan de Haagse PvdA fractie. Binnen de Haagse gemeenteraad is er een merkwaardigheid om te bemerken dat er binnen collegepartijen de Haagse gemeenteraad er omtrekkende bewegingen worden gemaakt om maar niet tot een antwoord te komen terwijl men toch weet wat eigenlijk de vraag uit het Zeeheldenkwartier is.

Afgelopen week was er bij de gemeenteraadsfractie van de Haagse Deezesenzestig zeer grote tevredenheid met de behaalde publicitaire behalingen van de oud fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestigfractie in relatie tot de milieuorganisatie waar hij actief is geworden. Het hoeft niet vreemd te worden bevonden dat men vanuit de Haagse gemeenteraad op een gegeven moment wellicht meer ziet in de milieuorganisatie van de oud fractievoorzitter dan in het Haags Milieucentrum want daarover zijn de fracties van de collegepartijen al hele tijden vol van commentaar zoals onlangs door de fractievoorzitter van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie naar voren is gebracht bij de behandeling van het onderwerp aangaande alarm over de luchtkwaliteit.