Wednesday, July 13, 2005

13 juli 2005

Zoals te verwachten was is er bij de Haagse GroenLinks een uittredende beweging gemaakt om te komen tot een mogelijke wederintreding in de Haagse gemeenteraad.

Door het aanstaande vertrek uit de Haagse gemeenteraad van gemeenteraadslid Niek Roozenburg van GroenLinks kan er wellicht sprake zijn van een terugkeer van iemand die aan het begin van deze raadsperiode, naar men zegt, zwaar gedwongen uit de Haagse gemeenteraadsfractie van GroenLinks moest vertrekken omdat Niek Roozenburg en Bert van Alphen er geen zin in hadden om ermee samen te werken. Dit omdat ze hadden gedacht dat de samenwerking in de fractie met iemand anders ging worden maar dat werd het voor het moment niet. Pas later toen de wellicht binnenkort terugkerende weg was kwam er voor Niek Roozenburg en Bert van Alphen samenwerking naar wens.

Mocht Monique Vermin en de persoon na haar op de kandidatenlijst geen zin hebben om Niek Roozenburg op te volgen dan komt Nick Vogels in aanmerking waarbij naar voren valt te brengen dat Nick Vogels heel anders is dan Niek Roozenburg daar Niek Roozenburg naar voren had gebracht het gezeur van de burgers inmiddels wel te kennen.

Recentelijk had Niek Roozenburg in de Haagsche Courant naar voren gebracht dat hij graag ergens burgemeester of wethouder wil wezen waardoor de kans mogelijk is dat hij wellicht een aanbod heeft ontvangen voor een post van burgemeester of wethouder. Niek Roozenburg heeft aangegeven zijn ontslagbrief aan de burgemeester nog niet te hebben geschreven.

Ook zoals te verwachten was heeft men bij de weg van de digitale weg van de Haagse PvdA maar in tegenstelling tot vorig jaar komkommers als argument gebruikt voor een aanstaande digitale stilte. Vorige zomer toen de digitale weg van de Haagse PvdA anders was werd er geen komkommerstilte aangekondigd immers er was geen reden voor omdat toen geen krampachtige stilte aan de zomer was voorafgegaan.

De Haagse gemeenteraad heeft van wethouder Klijnsma, namens het college van burgemeester en wethouders, een ontwerp welzijnsprogramma tweeduizendzes ontvangen.

Vanuit de gemeenteraad is in het verleden door veel fracties in de Haagse gemeenteraad naar voren gebracht dat het merkwaardig en een beetje onwerkbaar is dat inspraak, op het altijd in de maanden van de zomer naar buitengebracht, ontwerp welzijnsprogramma’s altijd in de zomermaanden aan het plaatsvinden is maar de collegepartijen VVD-PvdA en CDA vinden het al de hele tijd goed dat het college het zo doet waardoor welzijnsorganisaties waaronder heel veel vrijwilligers organisaties niet anders kunnen dan in te reageren in de zomermaanden.