Thursday, July 14, 2005

14 juli 2005

Was er gisteren een moment dat Niek Roozenburg nog niet aan de burgemeester zijn ontslagbrief had geschreven inmiddels is er een moment waarop Niek Roozenburg aan de burgemeester zijn ontslagbrief heeft geschreven.

In zijn ontslagbrief brengt Niek Roozenburg naar voren dat zijn reden tot het nemen van ontslag niet te maken heeft met dat hij ergens binnenkort burgemeester of wethouder gaat worden want dat is het niet geworden. Op de digitale snelweg van de Haagse GroenLinks is de ontslagbrief inmiddels te lezen.

Naar men zegt is de brief, die inmiddels te lezen is op de digitale snelweg van de Haagse GroenLinks, op advies van de fractievoorzitter van de Haagse raadsfractie van Groen Links sneller geschreven dan oorspronkelijk het idee was.

Binnen de Haagse gemeenteraad waren er voor de zomer verschillende suggesties gedaan die er niet van zijn gekomen.

Zo had Haags VVD gemeenteraadslid Thessa Oosterholt de gedachte om op het Spuiplein te vergaderen, de heer Kaland had als Haags CDAgemeenteraadslid de gedachte om iemand als gast van de gemeenteraad uit te nodigen en vanuit de fractie van de Politieke Partij Scheveningen kwam de gedachte om de Haagse gemeenteraad net als de gemeenteraad van Almelo een politieke markt te laten hebben.

Het college was van mening dat deze suggesties niet goed waren en de collegepartijen VVD-PvdA-CDA hebben de visie van de collegepartijen overgenomen waardoor de gedane suggesties geen doorgang konden vinden.

Vandaag is bericht ontvangen dat de gemeenteraad van Wassenaar het anders dan thans gaat doen en dat men in Wassenaar heeft gekozen voor het model van de gemeenteraad van Almelo waardoor er in Wassenaar een politieke markt gaat komen net zoals bij de gemeenteraad in Almelo.

In Noorwijkerhout was oud Haags gemeenteraadslid Han Polman van Deezesenzestig burgemeester maar is sinds kort burgemeester van Bergen op Zoom geworden.