Monday, August 22, 2005

22 augustus 2005

Aanstaande woensdagavond is er een commissievergadering met de aanwezigheid van de burgemeester. De commissievergadering is de gemeenteraadscommissie met het voorzitterschap van VVDgemeenteraadslid Boudewijn Boelens.

Boudewijn Boelens is ook de voorzitter van het presidium van de Haagse gemeenteraad.

Enige maanden geleden zijn er twee commissievergaderingen geweest waarbij Sander Dekker als fractievoorzitter van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie uitermate boos was op Boudewijn Boelens omdat deze van zijn commissievoorzitterschap gebruik maakt om kritische vragen van Sander Dekker richting burgemeester af te dekken.

Na deze vergaderingen stapte Sander Dekker op Boudewijn Boelens af om hem te vragen waar deze mee bezig was waarop Boudewijn Boelens naar voren bracht gewoon de vergadering voor te zitten.

Aanstaande woensdag kan wederom de situatie gaan ontstaan dat Sander Dekker boos gaat wezen op zijn fractiegenoot Boudewijn Boelens.

Binnen de Haagse gemeenteraad is het al een hele tijd aan het opvallen dat Boudewijn Boelens meer bestuurlijke ervaring heeft dan Sander Dekker waarbij wellicht op de achtergrond het een gegeven kan zijn dat Boudewijn Boelens vroeger wethouder in Delft is geweest.

In de Haagse gemeenteraad begint steeds meer op te vallen dat van de VVDwethouders binnen het Haagse college VVD wethouder Pieter van Woensel wel de minste van de drie VVD wethouders is.

Naar men zegt is hij erg bezig maar eigenlijk speelt hij volgens velen geen inhoudelijke rol want hij zal het wel niet wezen die collegeonderhandelingen gaat voren.

Te verwachten is dat deze activiteit bij de fractie komt te liggen waarbij dit dan hoogstwaarschijnlijk door de VVDgemeenteraadsleden Sander Dekker en Anne Mulder gaat plaatsvinden.

Op de vraag wie bij de Haagse VVDlijsttrekker gaat worden en of dat iemand van de fractie gaat zijn of vanuit het college maakt Pieter van Woensel vanuit zijn perspectief wijselijk geen enkele mededeling en of een dergelijk onderwerp al ter sprake is geweest zijn dingen waarbij men niet bij Pieter van Woensel hoeft te zijn want dat zijn geen dingen die hij naar buiten gaat brengen.

Wat er ook naar uitziet dat hij voorlopig niet naar buiten zal brengen is welk programma het college voor ogen staat in verband met het gegeven dat in de aanstaande maand september het Haagse stadhuis tien jaar open is.

Middels de Haagse digitale snelweg van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is te vernemen dat men aanstaande vrijdag, zesentwintig augustus, een precampagneperiode bijeenkomst gaat hebben waarbij daar misschien wel de vraag of een lijsttrekkerschap bij de Haagse VVD meer bij de fractie ligt dan bij het college een onderdeel van bespreking gaat zijn want bij een precampganeperiodebijeenkomst kan ook een onderdeel zijn dat een campagen bij de Haagse VVD gaat beginnen met een campagne aangaande een lijsttrekker.

Deze week of komende weken is wellicht ook te verwachten dat men binnen de Haagse gemeenteraadsfractie van de PPS gaat laten weten hoe het verder gaat met Evert de Niet want men begint bij de fractie van de PPS door te hebben dat mede door de opmerking van Haags GroenLinks gemeenteraadslid Niek Roozenburg over wie eigenlijk de fractievoorzitter van de PPS er een vraag is gesteld welk binnen de Haagse gemeenteraad al een tijd aan de gang is en dat Niek Roozenburg in de Haagsche Courant een goede vertaling heeft gevraagd van iets wat men zich in de Haagse gemeenteraad al een hele tijd aan het afvragen is.

Aanstaande vrijdag gaat aan de Hofweg het nieuwe kantoor van het Haags Uitburo worden geopend welk dan komt in de locatie waar aan de Hofweg ook de balie van de Haagsche Courant is.