Saturday, August 20, 2005

20 augustus 2005

Naast vanuit de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is ook de bij fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestig iets van dat het raar is dat de voorzitter van de Haagse stadsdeelcommissie Escamp de indruk wekt dat de werkbespreking van afgelopen week iets was van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie terwijl het toch iets was van de Haagse stadsdeelcommissie Escamp.

Middels haar digitale snelweg brengt Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk naar voren dat zij als voorzitter van de stadsdeelcommissie Escamp zij de zaak op de rol heeft gezet allemaal volgens het CDAmodel.

Net zoals bij de commissie Welzijn waarvan Wil Vonk ook de commissievoorzitter is begint bij niet collegefracties op te vallen dat de fracties van de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD, PvdA en CDA van het voorzitterschap van gemeenteraadscommissies gebruik maken om een soort collegeverlenging.

Ten aanzien van de uitkomst van de bespreking van de stadsdeelcommissie Escamp bracht stadsdeelcommissie voorzitter Wil Vonk middels haar digitale naar voren dat>>>>>>>Ik ben er na vanavond van overtuigd dat de raadsleden zich nog wel een keer achter hun oren krabben voordat zij meegaan in het voorstel betaald parkeren in de wijk.<<<<

Uit deze opmerking en de opmerkingen van afgelopen woensdagavond van Haags CDAfractievoorzitter Hartman kan worden gehaald dat in ieder geval het CDA niet voor betaald parkeren in de wijk is waarbij dan de vraag is welke moeite de Haagse CDAgemeenteraadsfractie gaat ondernemen om of de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie of de Haagse VVDgemeenteraadsfractie mee te krijgen met de gedachte van de Haagse CDA gemeenteraadsfractie, wanneer het geval is dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie nu al kennis heeft dat zoiets niet gaat lukken dan kan het CDA altijd melding maken dat zij zich er voor hebben ingezet en zullen zij wijzen naar de Haagse VVD gemeenteraadsfracties van de VVD en de PvdA.

Deze duidelijkheid van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is vrij opvallend in de algemene onduidelijkheid van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie want bij vele andere aangelegenheden in de Haagse gemeenteraad heeft de Haagse CDAgemeenteraadsfractie veel dingen heel onduidelijk gedaan en daarbij ook zwaar gebruik gemaakt van het commissievoorzitterschap zoals bijvoorbeeld in de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn en Duurzaamheid, Leidschenveen-Ypenburg.

Gisteren was de vorige oud fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestig aanwezig bij de Haagse Deezesenzestig gemeenteraadsfractie voor verdere bespreking van zijn initiatiefvoorstel welk aanstaande week in de Haagse gemeenteraadscommissie Stedelijke Ontwikkeling, Wonen en Binnenstad gaat worden besproken.

Bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de PPS is Evert de Niet weer eens niet helemaal op de hoogte van ontwikkelingen binnen de Haagse gemeenteraad waaronder ook de ontwikkelingen rondom de Haagse CDAgemeenteraadsfractie door het aangekondigde feit dat Wilbert Stolte geen lijsttrekker gaat worden.

Algemeen bekend is dat Haags GroenLinksgemeenteraadslid Niek Roozenburg al een hele tijd geleden samen met Haags VVDgemeenteraadslid Thessa Oosterholt heeft gesproken over dat ook de Haagse VVD net zoals GroenLinks niet tevreden is over hoe Wilbert Stolte wethouder van Scheveningen is.

Binnen de Haagse gemeenteraadsfracties van GroenLinks en de VVD is men zeer tevreden dat Evert de Niet niet een reeactie geeft aangaande wethouderschap van Scheveningen want daardoor hebben de fracties van GroenLinks en de VVD het voortouw in dat soort gesprekken en moet Evert de Niet maar zich zien bij aan te sluiten maar daarvoor heeft hij teveel achterstand laten oplopen want volgens de wandelgangen had hij daar eerder bij moeten zijn.

Volgens wandelgangen in de Haagse gemeenteraad is door de opmerking van Niek Roozenburg in de Haagsche Courant is niet te verwachten is dat binnen de PPS Evert de Niet verder kan gaan als fractievoorzitter van de PPS.

Haags GroenLinksgemeenteraadslid Niek Roozenburg had recentelijk in de Haagsche Courant de vraag gesteld of men hem kon vertellen wie bij de fractie van de PPS eigenlijk de fractievoorzitter is.

Aanstaande donderdag gaat VVD cultuurwethouder van Dijk als een eerste exemplaar van een provinciale museumgids tweeduizendvijf – tweeduizendzes in ontvangst nemen.