Tuesday, August 23, 2005

23 augustus 2005

Bij de fractiekamer van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is een beetje de mening dat het voor de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie nog te vroeg is om te kijken naar wie daar de aanstaande collegeonderhandelingen gaat voeren en bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP bracht fractievoorzitter Wim Pijl iets naar voren maar later maakte hij melding dat bij nader inzien het toch wel wat voor hem was om collegeonderhandelingen te voeren.

Wellicht bestaat bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie de mogelijkheid dat men daar de collegeonderhandelingen gaat overlaten aan de beleidsmedewerker omdat deze meer op de hoogte is van dagelijkse gang dan de CDAgemeenteraadsleden.

Vanuit de fractie van de PPS begint naar voren te komen dat het niet de fractievoorzitter van de PPS gaat wezen die collegeonderhandelingen gaat voeren omdat men binnen de Haagse gemeenteraad bekend is dat Haags GroenLinksgemeenteraadslid Niek Roozenburg in de Haagsche Courant naar voren had gebracht of iemand hem kon vertellen wie de fractievoorzitter van de PPS is waarmee hij dan aangeeft dat het in ieder geval niet Evert de Niet is.

In Rijswijk heeft de Rijswijkse gemeenteraadsfractie van de VVD een antwoord gegeven aangaande de vraag een lijstrekker vanuit het college of vanuit de fractie komt want daar is de VVD lijsttrekker een VVDwethouder geworden.

Morgenochtend gaat er in de Haagse gemeenteraadscommissie Stedelijke ontwikkeling, Wonen en Binnenstad (SWB) bespreking plaatsvinden van een initiatiefvoorstel van de Deezesenzestiggemeenteraadsfractie waarbij bekend is dat de Haagse gemeenteraadsfracties van de PvdA en CDA geen voorstanders zijn van het voorstel van de Deezesenzestiggemeenteraadsfractie maar bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is een enkeling voor het voorstel van de Deezesenzestiggemeenteraadsfractie maar het is niet bekend of hij ook voor het voorstel gaat stemmen of zijn fractie gaat volgen.

De Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie is tegen het voorstel van de Deezesenzestiggemeenteraadsfractie waardoor het voor de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig van groot belang is of zij de steun gaan krijgen van de VVDgemeenteraadsfractie.

De voorzitter van de Haagse gemeenteraadscommissie SWB is Haags VVDgemeenteraadslid Rob van de Laar.

De commissievoorzitter gaat proberen om het voorstel van de Deezesenzestiggemeenteraadsfractie binnen een enkele bespreking af te ronden want op donderdag de eerste dag van september is er een vergadering van de Haagse gemeenteraad maar er is niets voor de agenda waardoor er vanuit het presidium en het college een soort druk op commissievoorzitter is om te komen tot een afgeronde bespreking zodat de vergadering van de Haagse gemeenteraad op donderdag de eerste dag van september kan doorgaan met als onderwerp het initiatiefvoorstel van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie.

Het is voor de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie te hopen dat morgen de VVDgemeenteraadsfractie wel meegaat met het voorstel van de Deezesenzestiggemeenteraadsfractie maar niet met de bedoeling van de VVDcommissievoorzitter om alles binnen een enkele bespreking af te ronden.

Te verwachten is dat binnen de SWBcommissie de Haagse VVDgemeenteraadsfractie morgen gewoon achter de VVDcommissievoorzitter gaat staan want binnen diverse gemeenteraadscommissies heeft het vaker plaats gehad dat commissievoorzitters van de VVD,PvdA en CDA gebruik hebben gemaakt van hun positie om de vergaderingen te sturen volgens richtlijnen van het VVD, PvdA en CDA college richting de de Haagse gemeenteraadsfracties van VVD, PvdA en CDA .

Gisteren heeft de fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie middels haar digitale snelweg een reactie gegeven op Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk.

De fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie brengt op een digitale wijze naar voren dat zij van mening is dat het uitermate vreemd is dat Wil Vonk al een reactie geeft aangaande parkeren in Rustenburg-Oostbroek en Wil Vonk in het verleden wel soms af en toe eerder reacties heeft gegeven waarbij zij dan uiteindelijk toch eerder koos voor haar fractie dan voor een buurt.

Voor het morgen in de Haagse gemeenteraadscommissie SWB te bespreken initiatiefvoorstel is het zeer goed dat de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie al weet dat ze daar niet de steun van de Haagse CDA gemeenteraadsfractie voor heeft want anders was ze misschien wel door het digitale de steun kwijt geraakt.

De commissievergaderingen van morgenochtend en van morgenavond zijn middels de digitale snelweg te zien.

In de wandelgangen van de Haagse gemeenteraad heeft men een beetje het vermoeden dat de nieuwe vorm de Haagsche Courant een andere vorm gaat zijn dan de huidige Haagsche Courant en dat de vorm kleiner gaat zijn dan de huidige Haagsche Courant waardoor wellicht de Haagsche Courant in omvang kleiner gaat worden naar een model in omvang zoals bijvoorbeeld de stadskrant binnen de Posthoorn heeft.