Wednesday, August 24, 2005

24 augustus 2005

Bruno Bruins de volgende keer geen wethouder meer, bij de Haagse PvdA is de afdelingsvoorzitter Sebastiaan Ruddijs afgetreden omdat hij kandidaat is geworden, Haags PvdA wethouders Klijnsma en Norder gaan voor het lijsttrekkerschap en bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen is, inmiddels oud fractievoorzitter, Evert de Niet uit de gemeenteraadsfractie gestapt en overgestapt naar de fractie van de ChristenUnie/SGP die hem onderdak hebben geboden nadat hij eerst naar men zegt bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie had gevraagd of hij daarbij mocht zitten maar dat mocht niet.

Gisteren was op Radio West te horen dat de overstap van Evert de Niet vanuit de PPS naar de ChristenUnie/SGP zetelroof is en binnen de wandelgangen van de Haagse gemeenteraad ziet men het als een beetje vreemd dat Wim Pijl als fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP gisteren bij Radio West een hele vreemde reactie heeft gegeven door geen commentaar te geven.

Het was al een hele tijd waarneembaar dat er bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen een verandering op komst was waarbij Evert de Niet betrokken ging wezen maar dat hij het heeft gedaan zoals hij het gedaan heeft en dat Wim Pijl daarbij ook een rol speelt ziet men binnen de wandelgangen van de Haagse gemeenteraad als iets bijzonders waarbij men het er ook over heeft dat Wim Pijl meer spreektijd gaat krijgen en de fractie van de PPS minder. Bij de nieuwe Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP blijft Wim Pijl gewoon fractievoorzitter waarbij het dan te bezien is in welke raadscommissies Evert de Niet gaat zitten.

Vandaag gaat in de Haagse gemeenteraadscommissie Stedelijke ontwikkeling, Wonen en Binnenstad (SWB) worden gesproken over een initiatiefvoorstel van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie.

Vanochtend was op Radio West te horen dat er geen steun van de Haagse gemeenteraadsfracties van de PvdA en CDA gaat komen voor het initiatiefvoorstel, ook van de Haagse gemeenteraadsfractie van GroenLinks is voor het initiatiefvoorstel geen steun te verwachten.

De Haagse VVDgemeenteraadsfractie heeft nog niet eerder een reactie op het initiatiefvoorstel naar buiten gebracht waardoor vandaag de Haagse VVDgemeenteraadsfractie naar buiten gaat brengen hoe ze over het initiatiefvoorstel denken waarbij dan voor bespreking in de commissie SWB nog niet bekend is of er een meerderheid is voor het voorstel van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie.

In de Haagse gemeenteraad is er soms de mogelijkheid om voor bespreking in de commissie al een beetje te zien of er een meerderheid voor een initiatiefvoorstel is maar de Haagse VVDgemeenteraadsfractie heeft het nog niet naar buiten gebracht.

Vanavond beginnen de driedaagse concerten tegenover het gebouw van de Haagsche Courant.