Thursday, August 25, 2005

25 augustus 2005

Bij de Haagse VVD gemeenteraadsfractie is men bijzonder boos aangaande hoe het moest gaan dat fractievoorzitter Sander Dekker naar buiten moest brengen dat hij voor het lijsttrekkerschap gaat en dat het niet te verwachten is dat Pieter van Woensel een soort Jetta Klijnsma is die het tegen wethouder Norder gaat opnemen.

Aanstaande vrijdagavond gaat de Haagse VVDgemeenteraadsfractie deelnemen aan een precampagnebijeenkomst en vorige week donderdagavond was er in het Haagse stadhuis een bijeenkomst waarbij ook oud Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter Peter Smit aanwezig was zoals de afgelopen weken gewoon was.

Gezien de precampagnebijeenkomst van aanstaande vrijdag en dat daar dan veel naar voren gaat worden gebracht kan het zijn dat men vorige week vrijdag na de donderdagavond met Bruno Bruins heeft gebeld en toen heeft gehoord dat hij het niet ging doen waardoor er bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie een vervelende zaterdag en zondag was.

Bij Peter Smit is naar men zegt de stemming helemaal niet goed want hij had gedacht dat er een hele discussie ging plaatsvinden aangaande of het politiek aanvoerderschap bij een fractie of bij een college ligt.

Met het gegeven dat Haags VVDwethouder Pieter van Woensel in relatie tot zijn Haagse VVD medewethouders Bruins en van Dijk staat aangeschreven als veel minder goed dan zijn VVD medewethouders Bruins en van Dijk is het nooit verwachtbaar geweest dat Pieter van Woensel in aanmerking kwam voor een potentieel lijsttrekkerschap waardoor de vraag of bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie het politiek aanvoerderschap bij een fractie ligt of bij een college een antwoord heeft gekregen die niet middels een discussie is verlopen maar door de toevallige ondeskundigheid van Pieter van Woensel een antwoord heeft gekregen met de kandidatuur van Sander Dekker als fractievoorzitter van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie.

Binnen de Haagse gemeenteraadsfractie van de PPS is te verwachten dat de na het vertrek van Evert de Niet de twee overgebleven gemeenteraadsleden samen een gedeeld duo fractievoorzitterschap gaan hebben.

Gisterenavond ging de commissievergadering waarbij de burgemeester aanwezig ging zijn niet door, de nieuwe datum van de commissievergadering is veertien september aanstaande geworden.

Vanavond om dertig minuten over zeven is er een commissievergadering van de commissie Stedelijke ontwikkeling, Binnenstad en Wonen.

Gisterenavond bracht Johan Chandoe naar voren dat PvdA wethouder Norder een soort inschattingsfout had gemaakt door naar voren te brengen dat hij wel lijsttrekker wil worden maar niet de hele periode wethouder wil wezen want binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie gaan velen niet iemand steunen die al aangeeft eigenlijk minister te willen worden in plaats van wethouder in Den Haag en ook bracht naar Johan Chandoe naar voren dat er bij de Haagse PvdA nog nooit een vrouwelijke lijsttrekker is geweest althans maakte hij voor de zekerheid melding niet zolang hij bij de Haagse PvdA was had hij het nog niet meegemaakt waardoor de kans zeer groot is dat Jetta Klijnsma de eerste vrouwelijke lijsttrekker van de Haagse PvdA gaat worden.

Henk Kool heeft als fractievoorzitter van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie op een niet digitale manier naar voren gebracht zeer tevreden te zijn dat hij niets hoeft te doen en wellicht toch wethouder kan worden.