Friday, August 26, 2005

26 augustus 2005

Afgelopen week bij de bespreking van het initiatiefvoorstel van de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig, in de gemeenteraadscommissie Stedelijke ontwikkeling, Wonen en Binnenstad had de woordvoerder van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie en beste dag waardoor Thessa Oosterholt veel verder in haar betoog kwam dan bijvoorbeeld de CDA en PvdA woordvoerders.

Gisterenavond bracht Haags PvdAgemeenteraadslid Marieke Bolle naar voren dat voor haar een zevende plek op de kandidatenlijst wel een erg lage plek is daarmee aangevend dat zij de verwachting heeft voor een plaats bij de eerste vijf.

Ze bracht naar voren wel vertrouwen in een plaats bij de eerste vijf te hebben omdat bij de Haagse PvdA geen verrassingen zijn te verwachten want bij de Haagse PvdA gaat het niet zoals bij een afdeling van de PvdA in de hoofdstad.

Bij de Haagse PvdA gaat het in het lijsttrekkerschap wellicht om, zoals men zegt, welzijn of sloop en bouwstenen waarbij Haags PvdA wethouder welzijn Jetta Klijnsma dan eigenlijk een kandidaat voor welzijn is en Haags PvdAwethouder ruimtelijke ordening Norder een kandidaat voor sloop en bouwstenen is.

Wellicht door de contrasten kan het zijn dat er binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een discussie gaat ontstaan tussen een sociale vleugel en een vleugel aangaande slopen en bouwen.

Morgen doet de Haagse gemeenteraad mee aan een jaarlijkse voetbaltoernooi, vorig jaar ging het toernooi niet door vanwege slecht weer maar morgen is de kans dat het weer beter is dan vorig jaar.

Op de eerste september gaat de Haagse gemeenteraadsvergadering, naar men zegt, gewoon door ondanks dat dan niet gaat worden gesproken over het initiatiefvoorstel van de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig omdat bespreking daarvan afgelopen woensdag geen afronding heeft gekregen.

Bij de in de vorm van een concept ontvangen agenda was een vermelding dat op de aanstaande eerste september in de Haagse gemeenteraad bespreking plaats ging vinden over erfpacht maar de tweede termijn van het Deezesenzestig initiatiefvoorstel over erfpacht gaat op vijftien september aanstaande worden besproken waardoor het initiatiefvoorstel dan wellicht in de Haagse gemeenteraadsvergadering van tweeëntwintig september aanstaande gaat worden besproken.

Morgen is te verwachten dat in de Haagsche Courant een groot interview komt te staan met Evert de Niet aangaande hoe hij tot zijn overstap vanuit de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen naar de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP waar, met Wim Pijl als fractievoorzitter, is gekomen. Gisterenmiddag hebben Wim Pijl en Evert de Niet een gesprek met de griffier van de Haagse gemeenteraad gehad.

Bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie was gisteren op de derde etage van het Haagse stadhuis een bijeenkomst waarbij beoogd lijsttrekker Michel Santbergen aanwezig was in gezelschap van onder meer de beleidsmedewerker van de Haagse CDA gemeenteraadsfractie en de Haagse CDAwethouders Stolte en Smits.

In de wandelgangen van de Haagse gemeenteraad is algemeen bekend dat CDA wethouder Smits in tegenstelling tot zijn mede Haags CDA wethouder Stolte zin heeft in een verder wethouderschap.