Saturday, August 27, 2005

27 augustus 2005

Vandaag gedurende het toernooi waar de Haagse gemeenteraad aan deel heeft genomen hadden VVDgemeenteraadsleden Thessa Oosterholt en Ruud Reijn geen zin om te spreken of over het initiatiefvoorstel van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie of over de aanstaande agenda van de commissie welzijn en hoe het allemaal zo gekomen was dat de Haagse VVDgemeenteraadsfractie het allemaal zo had gedaan dat men niet kan agenderen op de wijze zoals het Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder eigenlijk voor ogen staat.

Waar men veel over sprak was het artikel in de Haagsche Courant met het interview van Evert de Niet aangaande zijn vertrek uit de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen.

Haags PvdA wethouder Heijnen bracht naar voren zeer tevreden te zijn dat het niet over de Haagse PvdA ging maar over anderen en bracht hij naar voren dat de men in de Haagse CDAgemeenteraadsfractie gelijk heeft gehad toen men daar na het koningsdrama bij wethouder Stolte met geluiden kwam dat men daar zat te wachten tot het nieuws rondom de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen naar buiten ging komen waarvan fractievoorzitter Wim Pijl onlangs melding heeft gemaakt dat het een publiek geheim was van hoe het daar ging.

Van Haags CDAgemeenteraadslid Adri Kaland is binnen de Haagse gemeenteraad bekend dat hij voorheen lid is geweest van de Provinciale Staten Zuid-Holland en onlangs bracht hij middels zijn digitale snelweg naar voren dat>>>En Evert de Niet stapt over naar de SGP/CU-fractie. Ik ken deze sympathieke Scheveninger sinds wij beiden in het bestuur van de CDA-afdeling Den Haag zaten. Hij is nu toe aan zijn derde politieke ideologie. Het kan natuurlijk, maar van de verdenking dat het vooral om het pluche gaat raak je dan nooit helemaal af. Ik vraag me af hoe lang het duurt voordat zijn behoudend-hervormde Scheveningse achterban zich realiseert hoezeer de SGP/CU-fractie zich onder Wim Pijl tot LinksPartei heeft ontwikkeld? Ernstiger vind ik dat de SGP/CU, die een reputatie van staatsrechtelijke zuiverheid heeft hoog te houden, zonder verkiezingen zijn zetelaantal verdubbelt. Wat zou Schutte daarvan hebben gevonden?.<<<<<<

Gisteren bracht Wim Pijl naar voren kennis te hebben genomen van de digitale opmerking van Adri Kaland en was er een merkbaarheid dat Wim Pijl zeer onder indruk was van de opmerking van Adri Kaland want het verhaal van Adri Kaland aangaande Scheveningen is al een hele tijd bij wim Pijl en de Haagse gemeenteraad bekend maar daar praat Wim Pijl al een paar jaar, ook in commissievergaderingen, niet graag over.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie kwam naar voren dat men in PvdAwethouder Norder een technocraat ziet die wellicht niet op kan gaan tegen het gegeven dat men hem wel iets jongs ziet maar niet overtuigend voor de ouderen in de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie en ook dat Jetta Klijnsma de vorige keer bij de kandidatenlijst op de tweede plek stond wat het logischer maakt dan de van niets naar de eerste plaats van wethouder Norder.

Aan het begin van afgelopen week was er sprake dat de gemeenteraadsvergadering van aanstaande donderdag niet door kon gaan omdat bespreking van ondermeer het initiatiefvoorstel van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie nog niet in tweede termijn was besproken.

Gisteren heeft de gemeenteraad de agenda van de komende gemeenteraadsvergadering ontvangen waaruit blijkt dat het initiatiefvoorstel van onder meer de Deezesenzestiggemeenteraadsfractie niet op de eerste september gaat worden besproken maar op aanstaande tweeëntwintig september.