Monday, August 29, 2005

29 augustus 2005

Vanavond gaat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie het antwoord bespreken wat ze van het Haagse college van Burgemeester en Wethouders hebben gekregen op hun vragen naar aanleiding van ontwikkelingen in het Zeeheldenkwartier.

Ongetwijfeld zal de bespreking van de antwoorden een samenhang hebben met het gegeven dat volgende week op zes september er in het Zeeheldenkwartier door bewoners een bijeenkomst is georganiseerd en dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie vanavond gaat kijken wat ze daar naar voren gaan brengen.

Aanstaande woensdag is er een commissievergadering van de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn en Duurzaamheid, Leidschenveen-Ypenburg ( WDLY) waarbij dankzij de uitsluitende steun van de Haagse gemeenteraadsfracties van VVD-PvdA en CDA geen ruimte zal zijn voor bespreking van het agenderingsverzoek vanuit de Stationsbuurt.

Afgelopen zaterdag gaf Haags VVDgemeenteraadslid Ruud Reijn aan niet te willen spreken over waarom de Haagse VVDgemeenteraadsfractie tegen agendering van het verzoek vanuit de Stationsbuurt was.

Afgelopen donderdagavond tijdens de bespreking in de Haagse gemeenteraad aangaande de Rivierenbuurt maakte de Haagse ChristenUnie/SGP gemeenteraadsfractie de indruk dat men bezig was in een experimentele vorm want Wim Pijl maakte in zijn betoog opmerkingen die door de commissie niet werden begrepen.

Bij de inmiddels uitgebreide Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP heeft Wim Pijl laten weten zeer teleurgesteld te zijn dat het college geen goed advies heeft gegeven over het initiatiefvoorstel om te komen tot begrijpelijke beelden en er is niet een grote kans dat Evert de Niet door fractievoorzitter Wim Pijl tot vice fractievoorzitter gaat worden benoemd.

Binnen de Haagse gemeenteraad is er grote nieuwsgierigheid aangaande of aanstaande woensdag bij de commissie WDLY Evert de Niet al zitting gaat nemen in de commissie WDLY want eerst zat daar Hetty Voogel maar door de overstap van Evert de Niet kan ze geen fractievertegenwoordiger meer zijn, binnen de Haagse gemeenteraad denkt men niet dat Wim Pijl zelf in de commissie WDLY gaat zitten.

Bij de agenda van de aanstaande WDLY commissievergadering is ook een agendapunt aangaande de voortgang van jongerenparticipatie, dit omdat onlangs enige tijd geleden vanuit de bestuurlijke portefeuille van wethouder Klijnsma de Haagse Jongerenraad is opgeheven.

Woensdagmiddag is er een commissievergadering van de Haagse gemeenteraadscommissie Middelen, Stadsbeheer, Sport en Scheveningen waarbij dan onder meer gaat worden gesproken gescheiden inzameling van huisvuil, wellicht door de toename van het onderwerp schone lucht kan het zijn dat daardoor de laatste tijd vanuit het Haags Milieucentrum minder informatie komt aangaande de bespreking van het onderwerp.

Naar men zegt gaan heel veel Haagse gemeenteraadsleden aanstaande woensdag de Haagsche Courant kopen omdat dan donderdag een nieuw soort Haagsche Courant gaat uitkomen.

Aanstaande zondag is er het jaarlijkse festival waarbij dan wethouder Heijnen de opening gaat verrichten van het nieuwe theaterseizoen.

Afgelopen zaterdag kwam, vanuit deelname van de Haagse gemeenteraad aan het Cor van Velzen voetbaltoernooi, naar voren dat Haags PvdAgemeenteraadslid Koen Baart van mening is dat hij, net zoals het de wens is van zijn fractiegenote Marieke Bolle, de volgende keer bij de eerste vijf kandidaten een plaats wil hebben omdat hij de vorige keer op de zevende plaats stond en is het voor hem de bedoeling dat hij door zijn inzet hoger gaat komen dan de vorige keer waardoor in het rijtje Klijnsma, Norder, Baldewsingh, Kool en Bolle het voor Koen Baart maar kijken is of hij daar tussen kan komen waarbij het misschien nog kan zijn dat hij voorbij Marieke Bolle komt maar wellicht heeft men meer oog voor twee vrouwen en drie mannen in de top vijf dan vier mannen en een vrouw.