Sunday, September 18, 2005

18 september 2005

Vandaag is op sommige plekken, maar niet in Den Haag, een autoloze dag waarbij dan op sommige plekken geen auto’s kunnen komen en er dan een meeting van lucht kan worden gedaan waarbij er dan een vergelijking kan zijn met een dag eerder.

Het college van B & W in Den Haag heeft er niet erg aan meegewerkt om dit in Den haag mogelijk te maken waarbij men het dan eigenlijk zo heeft omgekeerd dat het college de indruk aan het wekken is dat het aan de organisatoren ligt dat het niet in Den Haag mogelijk is geweest dit terwijl het college eerst niet mee wou werken toen later een beetje maar eigenlijk helemaal niet.

Morgenavond gaan er bij diverse fracties fractievergaderingen plaatsvinden waarbij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie hoogstwaarschijnlijk ook een bespreking gaat besteden aan de diverse initiatiefvoorstellen aangaande erfpacht.

Zoals te verwachten was is bij de digitale snelweg van de woordvoerder van de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig, aangaande het initiatiefvoorstel over erfpacht van zijn fractie, nog steeds niet te lezen hoe hij tegen de bespreking van het initiatiefvoorstel van zijn fractie aankijkt.

Afgelopen donderdag was de bespreking over het Wijnhavenkwartier in een gemeenteraadscommissie eigenlijk een kriskras door de tijd springende bespreking want op een bepaald moment zat men in een bepaald moment en op een ander moment zat men al jaren later in een ander moment.

Binnen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie mag Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder niet meer de woordvoerder van het Wijnhavenkwartier zijn omdat hij bij een ministerie werkt welk een onderdeel van de plannen voor het Wijnhavenkwartier is.

Zijn opvolger in de bespreking over het Wijnhavenkwartier was afgelopen donderdagavond lichtvoetig maar voorspelbaar.

Zijn betoog begon geestig maar werd naar mate het verder ging erg voorspelbaar want hij was een voorstander van de zo snel mogelijke sloop van het markante gebouw in het Wijnhavenkwartier.

In zijn betoog kwam uiteindelijk veel saaiheid in zijn betoog naar voren omdat het wel werd verwacht dat hij namens de Haagse VVDgemeenteraadsfractie voorstander van spoedige sloop zou zijn.

Aanstaande woensdag gaat er in de Haagse gemeenteraadscommissie Stedelijke Ontwikkeling, Wonen en Binnenstad worden gesproken over de inmiddels welbekende structuurvisie van het college.