Thursday, September 22, 2005

22 september 2005

Voor een Haagse gemeenteraadsvergadering is er altijd in de burgemeesterskamer een bespreking aangaande de dan aanstaande plaatsvindende Haagse gemeenteraadsvergadering.

Bij deze bespreking had vandaag Haags PvdAgemeenteraadsfractievoorzitter Henk Kool een uitstekende bui omdat vanavond bij de vergadering van de Haagse gemeenteraad er eerst over moties kan worden gestemd aangaande erfpacht en daarna pas over initiatiefvoorstellen over erfpacht.

Daarmee heeft Henk Kool de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig een beetje op een ander spoor of een zijspoor gezet want bij aanname van de motie is er weinig ruimte meer voor het initiatiefvoorstel van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie omdat de motie van de Haagse collegepartijen VVD, PvdA en CDA is.

Daar waar de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie vanavond gaat zien dat het initiatiefvoorstel over erfpacht door de Haagse gemeenteraad niet gaat worden aangenomen omdat daar geen meerderheid is kan vanavond de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig gaan zien dat hun andere initiatiefvoorstel wel gaat worden aangenomen en wellicht zelfs door de gehele gemeenteraad gaat worden aangenomen.

Vanavond gaat in de Haagse gemeenteraad ontstaan dat de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie een afgewezen en een aangenomen initiatiefvoorstel heeft.

Voor het moment hebben wethouders in Den Haag goede mogelijkheden om voorlopig nog wethouder te blijven althans in vergelijking met wethouders in Lisse want vandaag was bij de digitale snelweg van Radio West te lezen dat>>> Twee wethouders in Lisse hebben woensdag een motie van afkeuring aan de broek gekregen. Het gaat om wethouder Van der Zwet van Ruimtelijke Ordening en wethouder Schuyt van Financiën. Zij gaan nu nadenken over hun positie. Volgens de gemeenteraad is er veel fout gegaan rond de plannen voor het nieuwe Raadhuisplein. Zo zijn de afspraken met de architect niet goed vastgelegd. Ook zouden de wethouders de gemeenteraad niet snel en volledig geïnformeerd hebben. Wethouder Schuyt meent dat er "procedureel niets mis is gegaan". De VVD in Lisse vindt het "ongelooflijk" dat de wethouder er zo over denkt. VVD en PvdA dienden zelfs een motie van wantrouwen in tegen wethouder Van der Zwet. Later trokken ze die motie weer in.<<

In de Haagse gemeenteraad is een beetje recentelijk naar voren aan het komen dat net zoals bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie ook bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie de beleidsmedewerker zich kandidaat heeft gesteld voor een plek op de volgende kandidatenlijst van de Haagse CDA waarbij men zich een beetje aan het afvragen of bij en voor hem het een plek gaat worden voor de gemeenteraad of een achtergrond plek gaat zijn. Binnen de Haagse gemeenteraad zijn deze vragen er een beetje met name bij de andere coalitiepartners van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie want bij de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD en PvdA is men erg benieuwd.

Vanavond is de Haagse gemeenteraadsvergadering middels de televisie en digitale snelweg te zien ondanks dat bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de VVD Haags gemeenteraadslid Anne Mulder van mening is dat Haagse gemeenteraadsvergaderingen in uitzendingen niet meer op televisie en digitale snelwegen mogen. Vandaag bracht hij dit weer naar voren maar dat kwam omdat hij wellicht een beetje boos is omdat gisteren in de nieuwe Haagsche Courant Anne Mulder werd omschreven als Anne de Jong maar dat was een vergissing van de nieuwe Haagsche Courant want zij dachten aan de Jong als de nieuwe fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie.