Monday, September 19, 2005

19 september 2005

Vandaag was Evert de Niet als nieuw gemeenteraadslid van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP een beetje boos.

Na zijn overstap uit de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen(PPS) naar de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP is hij onderdeel geworden van de fractiekamer van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP en niet meer van de fractiekamer van de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen.

Vanochtend raakte Evert de Niet een beetje boos want hij had van de fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP nog niet de sleutel van de, voor hem, nieuwe fractiekamer gekregen en moest een hele tijd op de gang wachten op en tot de aankomst van Wim Pijl want naar het schijnt had Wim Pijl vergeten voor Evert de Niet er een sleutel bij te vragen.

Bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de PVDA is het algemeen bekend dat wethouders met de fractie in vergaderingen meedoen, zo is steeds meer naar buiten aan het komen dat er plannen zijn om het Spuiplein te veranderen want bij de digitale snelweg van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is te lezen dat ze het voornemen hebben om te komen tot een nieuwbouw van het conservatorium aan het Spuiplein en op korte termijn te komen met een verbetering van de huisvesting van het Nederlands Danstheater en het Residentieorkest.

Hoogst waarschijnlijk zullen deze conceptideeën binnenkort wel goedkeuring krijgen waardoor dan de Haagse PvdA met ideeën over veranderingen aan het Spuiplein naar buiten kan komen.

Afgelopen donderdagavond bij bespreking over het Wijnhavenkwartier vroeg de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij in de Haagse gemeenteraad aan Haags PvdA wethouder Norder om de collegeplannen over het Wijnhavenkwartier samen te presenteren met de plannen voor het Spuiplein maar daar had wethouder Norder geen zin in.

Bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP heeft men de fractievergadering van een verplaatsing voorzien en is men niet meer op de derde etage in de fractiekamer aan het fractievergaderen maar op de vierde etage.

Gezien de overstap van Evert de Niet, en wat daarbij kwam kijken, heeft men bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP geen zin meer om de fractievergadering te houden naast de fractiekamer van de Politieke Partij Scheveningen omdat toen Evert de Niet nog bij de fractie bij de PPS aanwezig was men zijn stem in de fractiekamer van de ChristenUnie/SGP makkelijk kon horen en Wim Pijl heeft de gedachte dat dan andersom het ook mogelijk is dat in de fractiekamer van de PPS de stem van Evert de Niet ook makkelijk te horen is, vandaar dat men maar op de vierde etage is gaan fractievergaderen.

Aanstaande zaterdagavond is er een festival welk heeft kunnen ontstaan door het vertrek van het andere festival naar de havenstad.

Vanmiddag was er, in plaats van op dinsdag, in het Atrium van het Haagse stadhuis het milieucafé van het Haags Milieucentrum.

Meestal is dit milieucafe op de derde dinsdag van de maand maar in de maand september is het altijd op de derde maandag van de maand omdat de derde dinsdag van de maand in de maand september Prinsjesdag is.

Aanstaande woensdag gaat in de Haagse gemeenteraadscommissie Middelen, Stadsbeheer, Sport en Scheveningen bespreking plaatsvinden aangaande het initiatiefvoorstel van de Haagse gemeenteraadsfractie van GroenLinks over meer mogelijkheden van groen in Den Haag.

Aangaande dit initiatiefvoorstel had Haags GroenLinksgemeenteraadslid Niek Roozenburg enige tijd geleden op een zaterdag bij Radio Discus naar voren gebracht dat hij de bereidheid had om het initiatiefvoorstel aan te passen zodat er in het initiatiefvoorstel naar voren komt dat er ook voor bewonersorganisaties een rol is in het initiatiefvoorstel van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie aangaande groen in Den Haag.