Tuesday, September 20, 2005

20 september 2005

Zoals te verwachten was had de burgemeester van Den Haag meer positieve woorden te besteden aan de nieuwe Haaglanden bijlage van een landelijk dagblad dan voor de nieuwe Haagsche Courant.

De voorpaginakoppen in een landelijk ochtendblad brengen, volgens de knipselkrant van de gemeente, naar voren >>>Deetman in z’n nopjes met pagina Haagland en Deetman lovend over Haagland<<<

Dit is veel meer dat de burgemeester ooit naar voren heeft gebracht over de nieuwe Haagsche Courant waarbij misschien bij de nieuwe Haagsche Courant men wel iets zal denken want in ieder geval zijn volgens wandelgangen van de Haagse gemeenteraad zijn opmerkingen niet al te vriendelijk voor de nieuwe Haagsche Courant maar misschien wel leuk voor het andere landelijke ochtendblad welk sinds kort een Haaglanden pagina heeft.

Het is wellicht wel duidelijk aan het worden dat misschien de burgemeester veel ziet in Haaglandennieuws want de Haaglanden pagina gaat niet over Den Haag maar over Den Haag, Delft, Zoetermeer, Pijnacker, Nootdorp, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Wassenaar en het Westland.

Gisterenavond heeft Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder enige tijd vastgezeten in een lift van het Haagse stadhuis, tussen de begane grond en de eerste etage stond plots de lift vast en moest de brandweer overgaan tot het openen van de liftdeuren.

Gedurende zijn verblijf, van ongeveer tussen de twintig en dertig minuten, in de vastgelopen lift bracht Anne Mulder als Haags VVDgemeenteraadslid veel dingen naar voren voor hij door de brandweer uit de lift kon worden gehaald.

Zo bracht Anne Mulder naar voren zich er van bewust te zijn dat er een grote mogelijkheid is dat hij de aanwijzing gaat krijgen van volgende fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de VVD, dit omdat het algemeen bekend is dat de huidige fractievoorzitter van zijn fractie toestemming heeft gekregen om wethouder te kunnen worden.

Ook bracht hij naar voren de gedachte te hebben dat wanneer fracties een motie mede van ondertekening willen voorzien dit altijd mogelijk moet zijn.

Daarmee neemt hij een beetje afstand van het gegeven dat de aanstaande motie over erfpacht van de VVD, PvdA en CDA door deze fracties niet door andere fractie van medeondertekening mag worden voorzien.

Zijn standpunt lijkt een beetje op zijn standpunt welk hij had met het agenderen van het verzoek uit de Stationsbuurt.

Toen had hij het standpunt dat wanneer een of meerdere fracties iets willen bespreken het niet aan de VVD, PvdA en CDA meerderheid in de Haagse gemeenteraad is om iets van bespreking tegen te houden.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie kwam gisteren naar voren dat in de hoofdstad een PvdAwethouder heeft aangekondigd niet verder te willen gaan.

Bij de Haagse PvdAgemeenteradsfractie ziet men een verband in het voor de volgende keer niet verder willen gaan van een PvdA wethouder in de hoofdstad en de lijsttrekkerschapskandidatuur van Haags PvdAwethouder Jetta Klijnsma.

Naar men zegt bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie heeft de PvdAwethouder in de hoofdstad in de gaten dat er bij de PvdA in de hoofdstad geen verdere draagvlak meer is en dat door deze ingeving de Pvdawethouder in de hoofdstad maar de eer aan zichzelf heeft gehouden.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zijn er gedachten dat de kandidatuur van Haags PvdAwethouder een kandidatuur is welk is ingegeven door wellicht weinig bestuurlijk draagvlak te hebben.

Ook buiten de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zijn er in de Haagse gemeenteraad meningen dat of het wethouder Norder is of wethouder Klijnsma beide afhankelijk vanuit welk standpunt men er naar kan kijken evenveel slechte of goede punten hebben immers PvdAwethouder Norder staat ook bekend om de ideeën van panden in Den Haag te slopen.

Bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie ligt de keuze tussen lijsttrekkerskandidaten anders want daar kan worden gekozen tussen onder meer een woordvoerder van het markante gebouw in het Wijnhavenkwartier welk het college wil slopen en de huidige fractievoorzitter van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie.

Die keuze is een heel andere keuze dan bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie want wat dat betreft hebben zowel wethouder Klijnsma als wethouder Norder punten die door anderen worden gezien als goede en geen goede punten voor de stad.

Binnen de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA en inmiddels daarbuiten is aan het doordringen dat Haags PvdAfractievoorzitter Henk Kool zich steeds meer moet profileren en dat hij daardoor een steeds slechtere bui aan het krijgen is want hij had gedacht als fractievoorzitter zich niet te hoeven profileren in relatie tot zijn volgende positie.

Binnen de Haagse gemeenteraad is men een beetje vreemd aan het kijken naar de Haagse gemeenteraadsfractie van de SP want in de wandelgangen wekt men een indruk dat men niet naar Berlijn is gegaan in het kader van het tegenzijn waarbij de reden eigenlijk meer ligt in het geven dat de Haagse gemeenteraadsfractie SP al een hele tijd niet meer heel in de gemeenteraad is omdat bij het heel zijn men dan wellicht uitkomt op een vervanging die binnen de Haagse gemeenteraadsfractie van de SP niet gewenst is.

Gisteren tijdens zijn vastzitting in de lift bracht Anne Mulder naar voren dat hij niet tevreden was en is dat de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA vanavond in de Haagse gemeenteraadszaal een raadsspel gaat spelen waarbij dan de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een gemeenteraadsvergadering gaat nadoen want hij is van mening dat de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zomaar gebruik maakt van de gemeenteraadszaal.

Vandaag zijn er in Den Haag door Prinsjesdag diverse dingen te doen waaronder ook de kermis op het Malieveld.