Monday, October 17, 2005

17 oktober 2005

Bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is men zeer tevreden dat het niet goed gaat met de nieuwe Haagsche Courant omdat men daar dan geen aandacht kan besteden aan het gegeven dat het niet goed aan het gaan is binnen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie.

Binnen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie zijn er twee soorten verhalen aan de gang.

Enerzijds is er het verhaal van Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder waarin hij, middels zijn digitale snelweg, naar voren brengt dat hij de verwachting heeft dat men bij en voor de kandidatenlijst van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie een erg wild hoger en lagerspel wil gaan spelen.

Aan de andere zijde is er het verhaal van zijn collega Herman Wilmer, die maar helemaal geen nieuwe plek heeft gekregen, die afgelopen donderdag in de wandelgangen van de Haagse gemeenteraadsvergadering van die avond naar voren bracht dat hij de verwachting had en heeft dat men bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie en daarbuiten klakkeloos achter het voorgedragen gaat staan waarbij hetgeen voorgedragen klakkeloos zal worden gevolgd waardoor vele huidige Haagse VVDgemeenteraadsleden een onverkiesbare of teleurstellende plaats hebben gekregen.

In ieder geval is het duidelijk dat men bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie dat de nieuwe Haagsche Courant er niet achter aan het gaan is want anders komt er in de nieuwe Haagsche Courant te staan dat het niet lekker aan het gaan is binnen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie.

Afgelopen week en een beetje daarvoor is naar buiten gekomen dat men bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie nu al aan het denken is aan nieuwe samensmeltingen van bestuurlijke portefeuilles.

Haags PvdA wethouder Norder had in het kader van zijn persoonlijke campagne gezegd dat hij van mening is dat de onderwerpen onderwijs, sport en cultuur zich makkelijk lenen en uitstekend zijn om samen te worden gebracht in een enkele wethouderlijke portefeuille.

Binnen de Haagse gemeenteraad zijn er ook gedachten die uitgaan naar een wethouder die dan als bestuurlijke portefeuille een portefeuille kan krijgen waarin dan de onderwerpen welzijn, wonen en bouwen zijn ondergebracht.