Friday, October 07, 2005

7 oktober 2005

Binnen de Haagse gemeenteraad is Haags CDAgemeenteraadslid Adri Kaland zeer tevreden over hoe zijn fractievoorzitter Adri Hartman in korte zinnen veel naar voren kan brengen.

Adri Kaland is zeer tevreden dat zijn fractievoorzitter in de korte zin of zijn naam eronder staat de hele lading van dekking had voorzien waarbij dan de lading is dat men binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie de stelling heeft dat wat Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk aan digitale oproepen, buiten de digatale snelweg van haar fractie, doet namens haarzelf is en niet namens haar fractie.

Gisterenavond bracht Haags PvdAgemeenteraadslid Tineke van Nimwegen naar voren niet tevreden te zijn dat Wil Vonk een oproep op een andere, dan die van haar, digitale snelweg een oproep heeft geplaatst aangaande een werkbezoek welk Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk als commissievoorzitter van de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn en Duurzaamheid, Leidschenveen- Ypenburg (WDLY) heeft georganiseerd.

Ook bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie is men een beetje niet tevreden van hoe de commissievoorzitter van de Haagse gemeenteraadscommissie WDLY het werkbezoek heeft georganiseerd en zijn er vraagtekens aan het ontstaan aangaande hoe de commissievoorzitter het heeft gedaan.

Ook andere fracties dan de Haagse Deezesenzestig & PvdAgemeenteraadsfracties in de Haagse gemeenteraad beginnen vraagtekens te hebben met hoe de commissievoorzitter met dingen aan het omgaan is.

Naast de meningen vanuit de Haagse Deezesenzestig en PvdAgemeenteraadsfracties hebben veel andere fracties een beetje de mening dat voor de komende paar maanden het voor de Haagse gemeenteraadscommissie WDLY heel erg goed kan zijn wanneer de commissie kan worden voorgezeten door iemand die meer rust en kalmte in de commissie kan brengen en ook meer boven de partijen kan staan dan Wil Vonk.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is men niet erg tevreden dat naar buiten aan het komen is dat Haagse PvdAwethouders Klijnsma en Norder hun dingen niet vanuit de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie aan het regelen zijn maar vanuit hun wethouderschap waarbij de agenda van wethouder Norder, in bijhouding, in handen van zijn wethouderlijk bestuursadviseur is.

Bij zijn aantreden had wethouder Norder al aangegeven dat hij zijn kandidaatscampagneactiviteiten voor de Haagse Pvdagemeenteraadsfractie ging uitvoeren vanuit zijn wethouderschap.

Gisteren kwam bij wethouder Norder naar voren dat hij in de Haagse gemeenteraad eigenlijk als wethouder een beetje anders is dan andere wethouders want als hij iets niet weet dan geeft hij het woord aan iemand die iets dan wel voor hem weet waarbij het dan opvallend is dat andere wethouders vaak de neiging hebben om maar van alles zelf naar voren te brengen ook al weet men in commissies dat zij het niet weten.

Haags Pvdawethouder Norder laat daarmee een beetje zien dat hij iets moderner is en in wat hij niet weet gewoon meer gaat leunen op wat men voor hem wel weet.

Op muzikaal gebied is er in Den Haag komende zondag een Voorhoutconcert en volgende week vrijdag is er een twintigjarig jubileum van een muzikale organisatie in Den Haag en vanaf maandagavond is in Den Haag weer mogelijk om Radio Tonka te beluisteren.

Binnen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is naar voren gebracht dat Haags VVDwethouder Bruno Bruins woordvoerder Welzijn was voordat hij wethouder kon worden.

Bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is afgelopen week steeds meer naar voren gekomen dat de Haagse VVDgemeenteraadsfractie veel belangstelling aan het hebben zijn voor de wethouderspost van Welzijn omdat de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie er steeds minder zin in begint te hebben om een volgende wethouder Welzijn te leveren en bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie begint ook steeds meer naar voren te komen dat zij van mening zijn dat Welzijn maar eens bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie moet terechtkomen omdat eerst bij het CDA is geweest en dat toen Haags PvdAwethouder Klijsnma de opvolger werd van een toenmalig Haags CDAwethouder Welzijn.