Monday, October 10, 2005

10 oktober 2005

Deze week zijn er in de Haagse gemeenteraad diverse commissievergaderingen. Op woensdagochtend is er een commissievergadering van de commissie waarbij dan altijd de burgemeester aanwezig is.

Woensdagmiddag is er een commissievergadering van de Haagse gemeenteraadscommissie Verkeer, Economie en Monumenten en woensdagavond is er een commissievergadering van de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn, Duurzaamheid en Leidschenveen-Ypenburg.

Op donderdagochtend is er een commissievergadering van de Haagse gemeenteraadscommissie Middelen, Stadsbeheer, Sport en Scheveningen en donderdagavond is er een vergadering van de Haagse gemeenteraad.

Haags CDAgemeenteraadslid Jeanete Doll bracht vandaag naar voren dat zij niet weet of zij of Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk op een bepaald onderwerp binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie woordvoerder is.

Morgenmiddag is er op de vierde etage van het Haagse stadhuis een werkbespreking aangaande de veel besproken aanstaande wet maatschappelijke ondersteuning welk ook steeds meer bekend staat als de WMO, deze werksbespreking sluit aan bij een eerder door ondermeer de Haags GroenLinksgemeenteraadsfractie georganiseerde middag over de WMO.

Binnen de Haagse gemeenteraad is het algemeen bekend dat de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zich niet gaat keren tegen het welzijnsbeleid van haar eigen PvdAwethouder welk over welzijn gaat.

Het hoeft niet vreemd te zijn wanneer bij aanstaande Haagse gemeenteraadsvergaderingen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie met moties gaat komen voor dingen waar de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie voor het moment tegen is waarbij dan valt te denken aan dingen die aan het voortkomen zijn vanuit veranderingen in vrijwilligersorganisaties.

Het gegeven dat men bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie aan het overwegen is om met moties te gaan komen aangaande welzijnswerk kan wellicht ook een indicatie zijn dat de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie veel op dat gebied aan de Haagse VVDgemeenteraadsfractie aan het overlaten is.

Bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie op de hoogte is dat VVDverkeerswethouder Bruno Bruins ooit woordvoerder welzijn is geweest en dat toen eigenlijk de Haagse VVDgemeenteraadsfractie meer welzijn inbracht dan de laatste tijden waarbij het wellicht een beetje opvallend kan wezen dat de welzijnswoordvoerder binnen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie de eenentwintigste plaats heeft toegewezen gekregen.

Wie weet is er misschien een samenhang in het gegeven dat het bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie in welzijn niet goed is gegaan door de huidige woordvoerder want oud fractievoorzitter Peter Smit en huidig vice fractievoorzitter Anne Mulder waren ook woordvoerders welzijn voor de Haagse VVDgemeenteraadsfractie maar zij hebben veel betere plekken gekregen dan de eenentwintigste want Anne Mulder heeft de vierde plek gekregen en Peter Smit is in een andere plek wethouder geworden.

Aanstaande woensdagmiddag is er een vergadering van de Haagse gemeenteraadscommissie Verkeer, Economie en Monumenten waarbij in een bespreking naar voren gaat komen welke ontwikkelingen te verwachten zijn aangaande een mogelijkheid om voor toeristen om in de binnenstad meerdere dingen te bezoeken door middel van een toeristenkaart.

Binnen de Haagse gemeenteraad had ondermeer de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig aandacht gevraagd voor een toeristenkaart zoals er ook bij andere toeristische plekken is.