Wednesday, October 12, 2005

12 oktober 2005

Bij de Haagse VVD en CDAgemeenteraadsfracties is men binnen, maar niet buiten, zeer geïrriteerd geraakt door de uitspraken van Haags PvdAwethouder Klijnsma aangaande hoe het gaat in het huidige college en hoe zij naar een collegevorm kijkt.

Zoals was te verwachten is vandaag in de nieuwe Haagsche Courant te lezen aangaande de steun die Haags PvdA wethouder Norder van enkele jongeren heeft gekregen in relatie tot zijn aanstaande lijsttrekkerschap.

Binnen de Haagse gemeenteraad zijn er geluiden gaande welk met zich meebrengen dat er een verwachting is dat het binnenkort over en uit is met de Haagsche Courant in Den Haag. Middels zijn digitale snelweg brengt een Haags Deezesenzestiggemeenteraadslid naar voren dat het aantal abonnementen per dag drastisch aan het dalen is en dat de situatie bij de nieuwe Haagsche Courant zorgelijk blijft en aan het worden is.

Bij de gemeenteraadscommissie van vanochtend heeft zoals verwacht de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij aan de burgemeester vragen gesteld aangaande een plaatsgevonden werkbezoek.

De burgemeester verwees ook,zoals te verwachten was, naar een te verwachten rapportage.

Vanavond bij de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn, Duurzaamheid en Leidschenveen-Ypenburg gaat de fractievertegenwoordiger van de Haagse Stadspartij verdere vragen stellen waarbij het dan in beide commissies de stilte van de collegegemeenteraadsfracties VVD,PvdA en CDA zeer opvallend en verwachtbaar is.

Afgelopen maandag was de Haagse VVDgemeenteraadsfractie bezig met een mogelijkheid tot verandering binnen welzijnswerk en was Haags VVDgemeenteraadslid Ageeth van den Heuvel bezig met rondlopen met een motie. Aangaande deze motie is gebleken dat de Haagse VVDgemeentraadsfractie geen steun krijgt van hun mede collegegemeenteraadsfracties PvdA en CDA.

Dat de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie geen steun geeft aan de VVDmotie is niet vreemd want de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie geeft vaak geen steun aan moties die ter verbetering van welzijnswerk zijn.

Te bemerken was dat toen Ageeth van den Heuvel bemerkt dat zij geen steun voor haar motie had zij gelijk ook eigenlijk stopte met te kijken naar verdere steun want daar waar al de Haagse PvdA en CDAgemeenteraadsfracties aan haar hadden gezegd dat er geen steun was gaf dat voor Ageeth van den Heuvel aanleiding om niet verder te kijken terwijl er toch veel steun was buiten de Haagse gemeenteraadsfracties van de PvdA en CDA.

Bij de commissievergadering van vanmiddag was er eigenlijk sprake dat er ging worden gesproken over een bezoekerskaart voor toeristen in Den Haag net zoals er al op vele toeristische plekken is. De bespreking hiervan is voor enige tijd uitgesteld in verband met een nog te verwachten verdere notitie van Haags VVDwethouder van Woensel omdat hij ook wethouder is aangaande toerisme in Den Haag.