Thursday, October 13, 2005

13 oktber 2005

Gisterenavond bij bespreking aangaande duurzaamheid in Den Haag kwam naar voren dat Haags CDAwethouder Smits van plan is om bij het Haags Milieucentrum de productsubsidie te laten vervangen
door een projectsubsidie.

Op de vraag of de wethouder aangaande zijn bevindingen en nieuwe bedenkingen met het Haags Milieucentrum heeft gesproken bracht wethouder Smits in jargontaal naar voren dat hij dat niet had gedaan waardoor wellicht vandaag het Haags Milieucentrum in de nieuwe Haagsche Courant heeft kunnen lezen hoe de wethouder er tegen aan kijkt.

Daar waar wellicht de gedachte is dat het allemaal van de wethouder aan het afkomen is er meer werkelijkheid in dat bij vragen in de commissie Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder wel veel over het onderwerp zat te vragen waardoor de wethouder weinig anders kon dan in de lijn van de vragen van Anne Mulder van antwoord te voorzien.

Dat de wethouder met de antwoorden kwam waarmee hij kwam was al een hele tijd te verwachten omdat de binnen Haagse gemeenteraad er al een hele tijd bezwaren tegen het Haags Milieucentrum zijn omdat toen men een subsidie kreeg men dit gebruikte om er mee te verhuizen naar de Groot Hertoginnelaan, met name de
Haagse PvdAgemeenteraadsfractie was hier zeer boos over en heeft de afgelopen jaren maar steeds boos gedaan waardoor men bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zeer blij is met hoe CDAwethouder Smits het voor de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie aan het doen is.

Bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie is naar buiten aan het komen dat er een indeling is waardoor men spreekt over onder anderen de groep van zes tot tien waarbij het gaat om de kandidaatsplekken bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie van zes tot tien.

Hoe de ander clusters zijn is niet helemaal duidelijk, wel is duidelijk dat de lijsttrekker een cluster op zich is en dan wellicht er mogelijk een cluster is van de tweede plek tot en met de vijfde plek en een derde cluster van de na-tien-plekken-cluster.

Of een tweede gesprek een teken van verder spreken is of van verder spreken over onduidelijkheden is niet helemaal duidelijk daar sommigen bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie niet goed weten hoe ze onderling naar een tweede gesprek moeten kijken.

Zo heeft Koen Baart laten weten dat hij geen uitnodiging voor een tweede gesprek heeft ontvangen en dat hij zoiets ziet als een goed teken omdat dan alles in een enkel gesprek met de kandidatencommissie duidelijk was. Naar men zegt heeft het gehele fractiebestuur waaronder ook Henk Kool ook geen tweede uitnodiging ontvangen.

Enkele Haagse PvdAgemeenteraadsfractieleden die wel een uitnodiging voor een tweede gesprek hebben gehad denken dat zoiets een goed teken is omdat men dan meer wil weten en dat zoiets beter is dan een enkel gesprek.

Vanochtend was de Haagse VVDgemeenteraadfractie in zeer grote tevredenheid omdat in een vergadering van een Haagse gemeenteraadscommissie de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij tegen Haags VVDgemeenteraadslid Thessa Oosterholt naar voren bracht dat de Haagse VVDgemeenteraadsfractie lastenkampioen is.

De Haagse VVDgemeenteraadsfractie was zeer blij met het door de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij naar voren gebrachte standpunt.

Vanavond is middels, onder andere, de digitale snelweg te zien dat de Haagse gemeenteraad vanaf halfacht in vergadering gaat zijn.