Saturday, October 15, 2005

15 oktober 2005

Haags PvdAwethouder Jetta Klijnsma heeft melding gemaakt aangaande haar collegewensen.

Haar lijsttrekkerstegenkandidaat Norder zag het iets breder met uitzondering van de Haagse SPgemeenteraadsfractie.

Binnen de Haagse gemeenteraad is men door de uitlatingen van Jetta Klijnsma aan het heen kijken want het is algemeen bekend dat waar men denkt dat het gaat om een uitbreiding van het Haagse college van B&W naar een uitbreiding van de Haagse gemeenteraadsfracties van VVD, PvdA en GroenLinks gaat het achter en voor de schermen om een nieuwe paarse aangelegenheid van de Haagse gemeenteraadsfracties van VVD, PvdA en Deezesenzestig.

Het is algemeen bekend dat de vrouw van Haags VVDwethouder Pieter van Woensel voorzitter is van de Haagse afdeling van Deezesenzestig en dat hij in het verdere kader van politiekekruisbestuiving Carien Huizing, een oud Haagse PvdA bestuurslid en lid van het PvdAgemeenteraadsfractiecampagneteam, als bestuurlijk adviseuse heeft.

Deze zomer was de Haagse CDAgemeenteraadsfractie zeer boos tot woedend op de toenmalige Haagsche Courant omdat deze toen had geschreven over het koningsdrama bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Deze boosheid kende zijn hoogtepunt toen Haags CDAwethouder Stolte tijdens het NorthSeajazzfestival als een dolle tekeer ging tegen de Haagsche Courant.

In de luwte en leedvermaak van deze boosheid was het voor de Haagse gemeenteraadsfracties van de Haagse VVD, PvdA en Deezesenzestig heel makkelijk om met elkaar -over verder te gaan zonder CDA en met elkaar- te spreken en alvast toen, middels champagnebubbels, met elkaar te toosten op wat kan gaan komen.

Bij deze gesprekken is uiteraard naar voren gekomen dat de vorige fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie uitstekende papieren heeft om dan een volgende wethouder van financiƫn te worden samen met PvdA wethouder Norder en Haags VVDwethouder Pieter van Woensel.

Op die manier zit er toch waarheid in de opmerkingen van wethouder Klijnsma zonder afbreuk te doen aan de visie van wethouder Norder die spreekt over alles mogelijk zonder de Haagse SPgemeenteraadsfractie.

Op die manier is er een paars Haags college van VVD, PvdA en Deezesenzestig waarbij dan opvallend is dat de opmerkingen van Jetta Klijnsma zeer nauwkeurig zijn gekozen want daar waar zij het over heeft is ook passend bij de Haagse gemeenteraadsfracties van VVD, PvdA en Deezesenzestig.

Daar waar Jetta Klijnsma in brede zin heeft gesproken is een paars college geheel passend binnen de brede zin waar zij in heeft gesproken.

Binnen de Haagse gemeenteraad blijft haar een belangrijk onderwerp want na de vorige raadsvergadering kwam naar voren dat bij Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter Sander Dekker zijn haarkrulletjes bijna in elkaar waren gezakt waarbij de beleidsmedewerkster van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie naar voren wist te brengen dat dit kwam omdat zijn permanent aan het uitwerken was waardoor het dan in elkaar aan het zakken is.

Veel gemeenteraadsfracties, waaronder ook haar eigen fractie, vonden afgelopen donderdagvond het optreden van Haags PvdAgemeenteraadslid Marieke Bolle vrij waardeloos.

Toen er van de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij de vraag was om een agendapunt van de agenda te halen zei zij als commissievoorzitter, van de commissie waar het onderwerp over ging, dat zij tegen het voorstel van de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij was en nam daarbij haar hele fractie op sleeptouw terwijl men eigenlijk binnen haar fractie wel voor het voorstel van de fractievoorzitter was Haagse Stadspartij was.