Sunday, October 09, 2005

9 oktober 2005

Binnen de Haagse gemeenteraad zijn er de komende week enige commissievergaderingen en op aanstaande donderdag een gemeenteraadsvergadering.

Bij de aanstaande commissievergaderingen is het een beetje de vraag welke Haagse gemeenteraadsfractie binnen de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD, PvdA en CDA vragen gaat vragen.

Wellicht ligt binnen de Haagse gemeenteraad een beetje de oplossing in het gegeven om Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder te vragen om voor de komende maanden het commissievoorzitterschap van de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn en Duurzaamheid, Ypenburg en Leidschenveen op zich te nemen zodat de Haagse VVDgemeenteraadsfractie alvast wat meer binding met het onderwerp welzijnswerk hebben gezien zij toch graag een volgende wethouder aangaande welzijnswerk naar voren willen brengen.

Thans zijn er in de Haagse gemeenteraad acht wethouders waarvan de Haagse gemeenteraadsfracties van respectievelijk de VVD, PvdA er ieder drie hebben en de Haagse gemeenteraadsfractie van het CDA twee.

Binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is bij Haags PvdAgemeenteraadsfractievoorzitter Henk Kool een beetje boosheid op zichzelf en anderen aan het ontstaan vanwege het gegeven dat hij heel erg graag een wethouderscampagne wil gaan voeren maar dat hij zichzelf voor deze campagne digitaal heeft uitgesloten en er blijkbaar in zijn fractie niemand is die voor hem een digitale campagne wil gaan voeren.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is men aan het inzetten op vier wethoudersposten waarbij zij dan drie wethoudersposten overlaten voor de Haagse gemeenteraadsfractie van de VVD en voor de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie een enkele wethouderspost waarvan hoogstwaarschijnlijk is te verwachten dat het de wethouderlijke post van huidig Haags CDAwethouder Smits zal wezen.

Wellicht voor het dan hebben van een, zoals men het in jargontaal noemt, werkbare meerderheid kan er een negende wethouderspost gaan ontstaan voor bijvoorbeeld een wethouder bijzondere projecten welk dan kan gaan naar een andere fractie dan de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie.

Binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zijn er buiten wethouder Norder en Henk Kool twee anderen waarvan bekend is dat zij wethouderlijke ambities hebben.

Binnen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie zijn Haags VVDwethouders van Dijk en van Woensel en Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter Sander Dekker drie bekende ambianten voor een wethouderspost maar bij het gaan van de wethouderlijke post van welzijnswerk naar de Haagse VVDgemeenteraadsfractie kan het zijn dat deze wethouderlijke post eerder naar Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder kan gaan dan naar Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter Sander Dekker.

Morgenavond is er bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een openbare bijeenkomst waarbij dan de Haagse PvdA wethouders Klijnsma en Norder met elkaar in debat gaan aangaande het aanstaande lijsttrekkerschap bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie.