Friday, October 14, 2005

14 oktober 2005

Bij de Haagse gemeenteraadsvergadering van gisterenavond kwam naar voren dat Sander Dekker niet goed zat in zijn rol als fractievoorzitter van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie.

Zoekend naar een ideale formulering probeerde hij de ene na de andere stelling uit en was duidelijk dat geen van zijn fractiegenoten het van te voren wist wat hij aan stellingen ging brengen.

Een week voor de raadsvergadering had hij al laten weten dat hij de wens had om tijdens het begin van het debat bij eerste termijn zijn punten te maken zodat het in tweede termijn allemaal vanzelf ging.

Gaande de vergadering kreeg hij in de gaten dat in tweede termijn het tijd werd voor een omzetting waardoor van zijn oorspronkelijke gedachten weinig overbleef en wat overbleef was een zwaar geïrriteerde Sander Dekker omdat het voor hem en zijn fractie niet goed was gegaan en het gisterenavond voor Sander Dekker uiteindelijk toch mekker met Dekker werd.

Gisterenavond was men bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zeer tevreden over de presentatieproblemen van Sander Dekker.

Binnen de Haagse gemeenteraad waren er gisteren wel ongeveer twee conclusies. Verreweg, maar dan ook verre en verreweg was duidelijk dat Haags VVDgemeenteraadslid, en oud VVD wethouder van Delft, Boudewijn Boelens grote invloed heeft op Sander Dekker omdat hij naast hem zit tijdens raadsvergaderingen en de tweede conclusie was dat wanneer tijdens gemeenteraadsdiscussies Sander Dekker centraal is het niet goed gaat met de Haagse VVDgemeenteraadsfractie.

Gisteren was voor de Haagse VVDgemeenteraadsfractie er sprake van dat men eigenlijk in collectief te lui was voor een goede presentatie.

In de Haagse gemeenteraad werd gisteren duidelijk dat er een meerderheidscombinatiemogelijkheid is van VVD, PvdA en ChristenUnie/SGP want door de tussentijdse uitbreiding van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP heeft men daar twee zetels waardood de elf van de VVD en de tien van de PvdA samen met de andere twee uitkomen op een meerderheid van drieëntwintig zetels.

Deze meerderheid van de helft plus een enkele was genoeg om een agenderingsvoorstel van de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij tegen te houden want de overige fracties waren allemaal voor maar de meerderheid van drieëntwintig was genoeg om het voorstel van de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij tegen te houden.