Tuesday, October 11, 2005

11 oktober 2005

De oude Haagsche Courant is een nieuwe Haagsche Courant geworden en daardoor is het van een middagkrant naar een ochtendkrant gegaan waarbij dan journalisten na tienen in de avond bijna geen stukken meer kunnen schrijven omdat de krant moet gaan worden gedrukt.

Door deze ontwikkeling heeft men binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie het gevoel dat het jammer is dat het gisterenavond gehouden gesprek tussen beide kandidaatlijsttrekkers voor de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie niet de nieuwe Haagsche Courant van vanochtend heeft gehaald.

Tijdens het gesprek kwam er een zaaltussenstand naar voren waarbij het opvallend was dat onder meer huidig Haags PvdA wethouder Heijnen naar buiten bracht dat zijn stem gaat naar wethouder Norder.

Ook de stemmen van twee oud Haagse PvdAwethouders, waaronder de voorganger van oud Haags PvdAwethouder Hilhorst, gaan naar mar of mernix Norder waarbij het dan opvallend was dat Constant Martini ook alvast zijn stemvoorkeur naar voren bracht want als oud wethouder heeft Constant Martini ook zitting en invloed bij het ontstaan van de kandidatenvolgorde van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie.

Bij de gisteren steun zat ook jongerensteun voor Haags PvdAwethouder Norder en werd een beetje duidelijk dat deze steun vandaag middels een persbericht naar buiten gaat worden gebracht waardoor het wellicht dan morgen in de nieuwe Haagsche Courant te lezen zal kunnen wezen dat Haags PvdAwethouder Norder steun heeft gekregen.

Bij de Haagse VVD en CDAgemeenteraadsfracties is het nieuws aangaande hoe de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een college ziet ontvangen met berichtgeving dat er altijd de mogelijkheid bestaat dat wethouder Jetta Klijnsma door de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD en CDA kan worden weggestuurd omdat zij al heeft aangegeven welke mogelijkheden zij voor een college ziet.

Vanmiddag bij de werkbespreking van de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn, Duurzaamheid en Leidschenveen-Ypenburg (WDLY),aangaande de nieuwe wet maatschappelijke ondersteuning, kwam naar voren dat wellicht in de Tweede Kamer men gaat komen met een uitstel van de datum van ingang van naar de eerste januari tweeduizendzeven.

Tijdens de werkbespreking was een beetje opvallend de afwezigheid van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie waarbij enkele Haagse gemeenteraadsleden de vraag hadden hoe het kwam maar hoe het kwam werd niet helemaal of helemaal niet duidelijk.

Bij de werkbespreking kwam ook naar voren dat binnenkort in een commissievergadering van de Haagse gemeenteraadscommissie WDLY er verder gaat worden gesproken over het onderwerp waar de werkbespreking van vanmiddag ging.